Thursday, May 9, 2013

Bandung Trip (Part 2) - Junk Foods


Assalamualaikum...ahaha...okay...sally tau mmg dah terlambat sangat sally update pasal percutian sally di Bandung...January sally oii...ni dah masuk bulan May dah!! hahahaha...

so, sape yg belum baca PART 1 boleh la baca dulu...pastu baru sambung baca part 2 pulak...dalam part 1, sally banyak cerita pasal restoran...so, dalam part 2 pun sally nak cerita pasal makanan...tapi more on makanan yg kecik-kecik jer...macam kuih, keropok and etc...


kuih nagasari...sedap...dia macam lepat pisang kita jugak...tp yg ni pisang tu dia letak macam tu jer...without penyek-penyekkan...kalau nak try buat pun boleh...search aje...banyak la keluar resepi dia...


kacang bandung...kacang ni mmg sedap...macam kacang berempah laa...tapi dia ni akan buat kita ketagih...makan...makan...makan...sampai tgk-tgk dah habis! hahaha....


Brownies...yang paling femes kat Bandung ialah brownies keluaran Kartika Sari...yang nak murah sikit pun ada...keluaran Amanda...tapi...rasa dia agak kurang sikit la...hehehe


es krim durian...untuk peminat durian...please...please...cuba la rasa ais krim ni...sebab ni mmg super sedap...siap ade durian lg kat dalam...kat tepi-tepi jalan banyak jual...murah jer...dalam Rp6000 (RM1.20)

Actually ada banyak lagi...tapi sally tak berapa ingat laa...semua gambar sumber dari google sebab sally lupa nak ambik gambar...nanti kalau korang pergi...jangan lupa rasa yang kat bawah ni....

→ Pisang Salai
→ Pisang Keju
→ Batagor
→ Siomay
→ Martabak
→ Pisang Molen (Pisang Goreng jer pun)
→ Kuih sarang

5 comments:

  1. sedapnya.. sib baik belum lapar... yang paling best ngup ngap ngup ngap makan kacang lah..

    ReplyDelete
  2. menyelerakan betul ais krim durian ni sally..ari 2 acu g bandung acu mkn mutabak nye ke main besor...bole share mkn 7 org dewasa 2...hebat btul..kepuasan melampau..hahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...?? serius sedap! berbaloi...murah tau!! ish ish...rindu pulak nak ke sana :(

      Delete
  3. Awareness on junk food facts is lacking dramatically in every corner of the society. Here are some useful tips to stop junk foods. Stop Eating Junk Foods

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!