Bandung Trip (Part 2) - Junk Foods

10:58:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum...

hahaha...okay...sally tau mmg dah terlambat sangat sally update pasal percutian sally di Bandung...January sally oii...ni dah masuk bulan May dah!! hahahaha...

so, sape yg belum baca PART 1 boleh la baca dulu...pastu baru sambung baca part 2 pulak...dalam part 1, sally banyak cerita pasal restoran...so, dalam part 2 pun sally nak cerita pasal makanan...tapi more on makanan yg kecik-kecik jer...macam kuih, keropok and etc...

kuih nagasari...sedap...dia macam lepat pisang kita jugak...tp yg ni pisang tu dia letak macam tu jer...without penyek-penyekkan...kalau nak try buat pun boleh...search aje...banyak la keluar resepi dia...

kacang bandung...kacang ni mmg sedap...macam kacang berempah laa...tapi dia ni akan buat kita ketagih...makan...makan...makan...sampai tgk-tgk dah habis! hahaha....

Brownies...yang paling femes kat Bandung ialah brownies keluaran Kartika Sari...yang nak murah sikit pun ada...keluaran Amanda...tapi...rasa dia agak kurang sikit la...hehehe

es krim durian...untuk peminat durian...please...please...cuba la rasa ais krim ni...sebab ni mmg super sedap...siap ade durian lg kat dalam...kat tepi-tepi jalan banyak jual...murah jer...dalam Rp6000 (RM1.20)

Actually ada banyak lagi...tapi sally tak berapa ingat laa...semua gambar sumber dari google sebab sally lupa nak ambik gambar...nanti kalau korang pergi...jangan lupa rasa yang kat bawah ni....
  • Pisang Salai
  • Pisang Keju
  • Batagor
  • Siomay
  • Martabak
  • Pisang Molen (Pisang Goreng jer pun)
  • Kuih sarang

You Might Also Like

4 comments:

  1. sedapnya.. sib baik belum lapar... yang paling best ngup ngap ngup ngap makan kacang lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sekarang dah lapar ke belum??

      Delete
  2. menyelerakan betul ais krim durian ni sally..ari 2 acu g bandung acu mkn mutabak nye ke main besor...bole share mkn 7 org dewasa 2...hebat btul..kepuasan melampau..hahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...?? serius sedap! berbaloi...murah tau!! ish ish...rindu pulak nak ke sana :(

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!