Movie | Lawak Ke Der 2

1:50:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...okay...semalam sebab banyak sangat kerja sally tak sempat nak update...bila nak balik keja tu...rasa otak ni penat sangat...so, sally pun ajak la kawan sally teman g tengok wayang....

sampai sana agak cepat...sebab panggung wayang tu dekat je pun dengan office...dalam 10 minit boleh sampai..hahaha...pergi pun time tak ramai sebab ramai yg tak balik kerja lagi kan...office sally kena blk sharp pukul 5...sbb nanti kena kunci dalam opis pulak...

wayang start pukul 5.15...hahaha...so, boleh faham tak berapa cepat...balik kerja,g panggung wayang,beratur beli tiket...tengok ! :)


DURASI: 108 minutes
PENGARAH:Hans Isaac
PELAWAK :Jozan, Nabil, Boboi, Harith Iskander

SINOPSIS LAWAK KE DER 2
Hahaha...ade sinopsis ke?? entah la...yang sally tau letak je punggung kat kerusi sampai la habis cerita tu...mmg sally ketawa-ketawa and ketawa sampai cramp perut sally...entah ape la yang dorang buat sally rasa semuanya mmg best...fenomena Gangnam Style dari Nabil mmg best !! Start lagu dimainkan, penonton sudah pecah perut melihat gelagat Nabil and macam nak pecah panggung tu rasanya!

Nabil yang menyertai Boboi berjaya menjalankan dua watak yang berbeza-pengacara majlis dan persembahan bersama Boboi sepanjang program berlangsung. Boboi punya jokes yg dalam flight tu sangat over best ! hehehe...Redha Airways! Jozan mmg macam biasa la...takkan tak gelak kan...? duration masa cerita Jozan pun sangat lama..tp dorang bijak bawak jalan cerita...mmg best la pendek kata!

ohh! Sally salute dekat Harith Iskandar...even dia stand up comedian yg agak berumur...tapi semua idea dia fresh and dia ikot perkembangan semasa...ramai yg kata jokes Harith old school, tapi bg sally dia stand up comedian yg hebat & English dia SUPERB! :)




p/s : SERIOUS mmg kena pergi tengok lagi sekali ...

You Might Also Like

7 comments:

  1. haaaaa tgk... tak ajak~~

    cite nie dorg blakun balik semula ke? dorg amik rakaman kat istana budaya tu sally?

    ReplyDelete
  2. Kat kelantan takde panggung laa . kalau ade dah lame pi serbu .. hehe

    ReplyDelete
  3. wajib tengok cite ni..cuma tak berkesempatan nak jejak kaki ke panggung wayang

    ReplyDelete
  4. dh lama xjejak panggung ni sejak2 en.suami bz.. :)

    ReplyDelete
  5. alaa ruginya tak tgk . ninaa tengok citer oz pulak . adehh

    ReplyDelete
  6. Best ke citer ni. Nak bawak anak anak tengok jugak lah.

    ReplyDelete
  7. best kan...lawak giler kak mv nak tengok

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!