Cinta ke Harta ?

1:43:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


assalamualaikum...cinta ke harta yg korang pilih ?? selalu orang cakap kalau yg bercinta dgn org kaya mesti sbb dia banyak duit...banyak harta...harta tak habis makan...tak pernah ke orang pikir kalau bercinta dgn orang kaya sbb dorang mmg jatuh cinta and kaya tu just some kind of BONUS ? entah...orang kata kalau x kaya pun boleh bahagia...tapi kenapa bercerai hanya sbb masing-masing x mampu nak hidup susah ? kenapa ? sbb tiba-tiba CINTA yang korang pertahankan tetiba dah takde?? dah meruntun macam baju kena clorox tuh ?? kadang sally pun fikir...nak kahwin dgn org yang kaya jer...so that hidup sally takkan susah in the future...betul ke percaturan hidup sally?? mungkin kah harta yang buat sally bahagia?? or cinta ??




korang pun mungkin terfikir kenapa perlunya sally tulis entry ni...entry yg mungkin perempuan zaman sekarang jarang nak fikir time bercinta tapi bila dah berkahwin...mula nak menggeluporr ~ ~ entah...mungkin sebab sally dari kecik hidup susah...bila kengkawan keluar, sally dok sengeh dekat rumah...melepak la dgn mama n kakak sally...tgk tv..sally bersyukur jugak sbb sally  tak dilahirkan kaya dan hidup musnah...nasib baik la dapat arwah ayah yg sangat tegas dan x manjakan kitorang dgn duit mcm budak2 sekarang...kalau sally pun sally tak kan bg anak sally musnah jadi hamba duit...kau nak nanges ke, lari satu rumah ke, sorok dlm bilik ke...sukati..janji sally takkan tanggung malu utk keluarga...*dah keluar topik ! kau kahwin pon belom cik sally*

ehh la...apesal entry sally panjang sangat... hahhaha... entah...buat masa ni...sally masih ke arah harta dan kedua cinta...mungkin sbb sally jatuh cinta dekat org yg berharta...mane tau...mungkin satu hari nanti...kan...kuasa Allah...kadang tak tercapai kot oleh akal korang...? tapi bukan la sally mengharapkan yang kaya dan berharta jer...sampai nak jadi perempuan yg memilih...kang sampai ke tua sally tak kawen...*choyy ! mintak jauhh laa ~*

so, kepada bakal suami diluar sana...jgn nak pikir kahwin dapat badan jer...kena la tau cara nak jaga badan tuh...

notakaki : Encik Carta Hati ke Encik Cinta Harta ??

You Might Also Like

2 comments:

  1. hehehe.....skunk ni..smua duit..nk kencing pun duit......kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah...betul sgt ! tp x nak la sampai jd hamba duit...Allah ade =)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!