Drama | (1998) My Fair Princess.

Kalau korang ingat dalam entry [10 Days Challenge] - Day 2 : 2 Film, Sally ada selitkan sedikit pasal cerita My Fair Princess...Cerita ni bukan cerita Korea ye tapi sebuah drama mandarin...Cerita ni Sally tengok masa tahun 1998, tahun tu cerita ni baru je keluar...tapi Sally mmg suka gila tengok cerita ni....


Cast utk season 1 & 2

Cerita yang berkonsepkan kung fu, romantik komedi...mmg Sally suka sangat...lagi-lagi kalau macam cerita ni ada ala-ala Cinderella pulak sebab main cast dia orang biasa yang bercinta dengan putera raja...hoooiii laaa...manyak syok!

Sally ada semua episod daripada season satu sampai season tiga...sebab Sally dengan kakak mmg suka gila cerita ni...dulu siap simpan duit belanja masa sekolah sebab nak beli CD original tau...Sally kongsi dengan kakak la...since daripada cerita ni la Sally dengan kakak mmg nak sangat belajar bahasa Mandarin...gagah kan?

Tapi untuk season 3 dah bertukar dia punya cast...cuma ada beberapa cast aje yang masih kekal...but still okay la...Pada tahun 2011, ada remake cerita ni...tapi yang tu Sally tak pernah tengok..sebab semua watak dia bukan orang yang sama...so, I have no interest on watching it...aishhh...

Siapa pernah tengok cerita ni...? Kalau pernah tu meh nak gimme five sikit..kekeke

Post a Comment

21 Comments

  1. pernah la kot..dulu2 memang suka layan drama bersiri mandarin ni..tv2 dan tv3 selalu tayang drama mandarin petang2 dulu...kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...tapi masa dulu cerita ni banyak main kat NTV7 :)

      Delete
  2. Jom give me 5 he he..btl tu sally lya pun gila tgk crita mandarin dulu trutama crita mandarin kat tv2 hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh gimme five! kekekeke...dulu TV2 pun kerap main cerita mandarin...

      Delete
  3. Panjang gila sinopsis,haha..
    Malas nak baca...
    Yang kak sally tulis tu nasib baik sikit je,nampak mcm best.. :3
    Tengoklah nanti kalau ada masa nak tgk,hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun copy je..hahahaha...malas nak pendekkan....
      panjang oii epidode dia..hehehe

      Delete
  4. Ada lagi satu cerita yang popular gak dulu2, Green Green Grass by The River..aduhai..bestnya citer tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam belum pernah tengok la pulak..ke tak ingat tajuk ek?

      Delete
  5. Mak aih panjang bebenor sinopsis.
    English pulak tu.
    Di pagi yg indah ini, mata pon terasa kero nak bace..
    Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun sinopsis Gee..hahahaha...
      tok sero nok baco, simpe jo la :)

      Delete
  6. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com..done follow sini.. Salam Merdeka, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  7. cerita ni dulu tayang malam..gigih nak siapkan kerja sekolah cepat-cepat, kalau tak Mak tak bagi tengok..haha

    ReplyDelete
  8. teringat zaman sekolah dulu. suka dgn hero..hahaha

    ReplyDelete
  9. husna tak berapa minta sgt cerita cina mcm nih.. huhuhu..

    ReplyDelete
  10. mana nak cari season 3 ngn eng sub. da lama saya mencari tapi ta dapt.. ada streamng on9 tapi ta paham. tau kat ne ley tgk? nak beli cd da tak jual. hampehhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. season 3...Nia duduk mana..? Sally ada je CD kalau season 3...season 2 pun ada tapi raw je...

      Delete
  11. sgt2 minat cte nih..tp dpt dunlod season 1 je..season 2 and 3 so far xjumpa lg yg ade malay sub ke english sub ke..hu3..sedeyh sgt..dh bnyak kali ulang2 tgk..mmg xjemu..dlu season 2 ade jgak kt viki..tp skang kt ctu pn dh xleh tgk..sgt2 hrap boleh copy yg season 2 and 3 pnya...bestnya sally ade cd..klau dekat..mmg nk pinjam jub..copy..ha3

    ReplyDelete
  12. kak sally ada tak S2 yg sekali dgn english sub ?

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!