Kali kedua makan di Kaw'D Ampang Waterfront.

8:00:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments




Kaw'D Ampang Waterfront | Walaupun Sally ni orang Ampang, Sally jarang JJCM kat area Ampang..biasanya akan keluar daripada Ampang untuk makan..Tak kisah la dengan siapa pun, baik dengan keluarga ke dengan kawan-kawan ke..semuanya akan keluar daripada Ampang.

Lokasi Kaw'D Ampang Waterfront ni memang sangat dekat dengan rumah Sally...kalau jalan kaki pun boleh sampai..tapi iye..seperti tajuk entry..memang ni la kali kedua Sally makan kat sini..Kali pertama tak tahu entah tahun bila, rasanya tahun 2015 ke 2014 entah..haha..

Lokasi Kaw'D Ampang Waterfront ni agak strategik sebenarnya, dekat tepi jalan..mudah nak parking..buat peminat burger dan masakan barat..senang je dan selalu penuh, cuma masa Sally datang tu pelayan agak lambat..ok, sangat lambat sebenarnya dan ada bau yang agak kurang menyenangkan kat area situ..maybe bau daripada sungai ataupun sampah yg tersekat kot..dan banyak nyamuk! hahaha..


Classic Float (Root Beer) - Milo Tabur - Lemon Lime Float (Sprite)

Oh! Sally kesini temankan Apek & isteri dia makan..kebetulan isteri dia teringin nak makan Carbonara...Kebetulan jugak Apek sebenarnya nak hantar barang dekat Sally..Kiranya 2 dalam 1 la..sesambil hantar barang sesambil cari makan..



Beef Creamy Pasta
Kata Ana, spaghetti ni sedap sebab walaupun nama dia creamy tapi tak muak..dan ada beef strip dalam pasta ni..



Paprika Smoke Beef Rice
Yang ni pilihan Apek...dia lapar la tu agaknya..makan nasi...awal-awal nasi ni nampak agak mengancam..tapi bila dah makan banyak..punya la banyak minyak yg keluar...maybe daripada daging tu kot..tapi overall sedap katanya..oh..dalam nasi ni ada capsicum.



Mr Mushroom
Yang ini pulak semestinya la Sally punya..Sally agak excited nak cuba yang ni sebab ada banyak mushroom..ada 3 jenis semuanya..tapi Sally tak dapat nak recall cendawan yang mana..dia punya patty agak besar jugak, daging tebal tapi agak macam tak berapa masak kat tengah..maybe sebab tebal kot..overall Sally rasa sedap la burger ni..alhamdulillah..

Overall makanan kat sini okay jugak...Thank you Apek & Ana sebab belanja Sally! Sally okay je dengan harga dan makanan dia (portion etc)..Kawasan dia pun bersih..Kalau korang terasa nak makan burger, nak makan menu masakan barat..boleh la datang ke Kaw'D Ampang Waterfront. Waze je surely akan jumpa..lepas tu ajak Sally sekali..haha..Berdesup Sally datang teman korang makan :)

You Might Also Like

11 comments:

  1. Dia pakai mushroom apa kak Sally untuk burger tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 3 jenis mushroom tp x ingat mushroom mana...yg akk ingat ade button, shiitake mushrooms.. Lg satu x pasti

      Delete
  2. Paprika Smoke Beef Rice tuh nampak sedap sangat...belanja sally...mihmihmih

    ReplyDelete
  3. Sedapnya nasi goreng tu. Kalau pergi area sana, boleh singgah ni. Thank you Sally untuk sharing tempat makan best ni.

    ReplyDelete
  4. adoi.. ternampak gambar makanan lagi.. lapar perut.. huhuhu.. TB x pernah pi lagi Ampang Waterfront ni

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, malam2 ni paling terliur tengok air dia. Mcm sedap je

    ReplyDelete
  6. Pebret cik en carbonara tu.. nyum2

    ReplyDelete
  7. semua makanan dalam sedap tertiba lapar ni...

    ReplyDelete
  8. Kita duk dekat ampang pun tak tau arra mana sedap..sebb laki kita selalu pergi tempat sama je

    ReplyDelete
  9. Banyak Tak menu dekat sana? Apa yg paling top makanan dekat situ ya?

    ReplyDelete
  10. Bestnya ada tempat makan best yang dekat dengan rumah. Tergoda tengok

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!