Green Tea STEA : 100% Organik dan Selamat.

11:11:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Di kejauhan kat Korea ni...nak mencari Teh Tarik mmg tak jumpa la kan...So, sebagai solusinya...kata nak cantik gebu gebas kurus bagai kan...Sally amalkan minum teh hijau tau greentea je...So, balik KL nanti kurus! Kahkahkah

Ok, takde laa...sebenarnya Sally nak kongsikan dengan korang pasal Green Tea STEA yang mana 100% organik dan selamat...Green Tea ni diimport terus daripada Jepun, mmg tanpa pengawet atau pewarna tiruan..dan ada tambahan matcha extract dalam setiap sachet!

Apa yang buatkan Sally suka dengan STEA ialah bau yang kosong...Selalunya kalau kita minum teh hijau, kadang-kadang tu macam ada bau herba yang kuat dan boleh buat kita loya sebab teh hijau kan mmg takde rasa...tapi dengan STEA mmg rasa lain...macam minum air kosong pun ye jugak...


Setiap kotak STEA ada 28 uncang teh hijau...kiranya cukup la untuk sebulan penggunaan...Selalunya Sally akan gunakan satu uncang untuk sehari...depends kat korang jugak la macam mana nak guna...ada orang suka pekat-pekat...Pada Sally, teh hijau ni bukan penting pada pekat atau tidak tapi kepada kekerapan kita amalkan dia...so, kalau satu sachet tu guna dalam 2-3 kali pun dah okay sangat dah.

TAK NAK MINUM SEBAB TAKUT CIRIT BIRIT?

Kenapa nak takut...kalau amalkan STEA ni...takde istilah sakit perut, cirit birit ke apa...sebabnya ianya organik..Kalau ibu-ibu yang menyusu pun jangan takut...sebab takkan ada effect seperti muntah-muntah ke cirit birit pada bayi...selamat :)


Untuk bagi lebih korang yakin...STEA mmg telah mendapat STATUS HALAL daripada JAKIM Malaysia tau...Teh hijau ni sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga..Selalunya orang amalkan teh hijau ni sebagai detox...Kalau korang nak tau ada satu kajian yang menyatakan, di dalam Journal Of The National Cancer Institute, 1994, epidemiologi menunjukkan yang meminum Teh Hijau dapat mengurangkan risiko barah esophagus dikalangan lelaki dan wanita sebanyak 60%.


So, jangan fikir banyak-banyak...korang peminat greentea/teh hijau...kena cuba STEA sebab teh ni mmg 100% organik...HALAL, MURAH dan SELAMAT. Harganya pun berpatutan, RM60 je :)

Untuk pembelian, korang boleh berhubung terus dengan agen-agen seperti yang dibawah:

JOHOR
Eja Shafeie
013-7229688
Kulai dan JB Tengah

Liza Iza
017-7378745
Senai dan Tiram

Noorasrah bt Abdul rahim
017-7365334
Pasir Gudang dan Masai

Nurulfarhana
016-4446737
Ayer Hitam dan Parit Raja

Zuliza
017-338 1418
Batu Pahat dan Kluang

SELANGOR & PUTRAJAYA

Afiqah Zaidi
019-6667293
Klang Valley dan KL

Syira Zakaria
012-3655394
Bangi dan Kajang

Aya
019-3164845
Uitm Puncak Alam dan Saujana Utama

Zai Keflee
019-3020222
Shah Alam dan Alam Megah

Zairul Zailan
016-6370891
Puchong dan Putrajaya

Najdah
012-9563538
Subang Bestari dan Denai Alam

Syakirah
019-3366619
Puchong dan Petaling Jaya

NEGERI SEMBILAN
Noradlin
016-3202444
Seremban dan Kuala Pilah

KEDAH
Junaida saidin
013-364 8583
Sungai Petani

BRUNEI
Nuraini Salina
+6738902350

Maklumat lanjut :
Facebook: Slimtea Malaysia HQ | Instagram: @stea_malaysia_hq

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!