Resepi Affogato dengan POKKA Premium Milk Coffee.

12:52:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments


Haritu Sally dah cerita pasal beberapa variasi minuman jenama POKKA kan? Disebabkan Sally ni suka sangat dengan POKKA jadinya Sally cuba buat beberapa resepi dengan variasi daripada POKKA ni..

Korang pernah minum Affogato tak?

Affogato ni merupakan salah satu coffee‑based beverage. Selalunya dihidangkan dengan Gelato Vanilla ataupun Aiskrim Vanilla...dan yang paling penting sekali, mestilah a shot of hot espresso.


Tapi...jangan tak tau...dengan POKKA Premium Milk Coffee, korang boleh dapatkan Affogato yang sedap tau...Tak susah pun nak buat Affogato ni...Korang just perlu panaskan POKKA Premium Milk Coffee, atau kalau suka yang sejuk...boleh terus guna yang sejuk...campurkan je dengan 1-2 scoop aiskrim vanilla and wallah!!


Sebenarnya ada banyak lagi variasi tau...ada banyak lagi jenis resepi yang korang boleh buat dengan variasi produk daripada POKKA ni...dan semuanya sedap-sedap tau...Paling penting semuanya NO PRESERVATIVE, NO COLORING, REAL BREWED dan HALAL CERTIFIED!

Sally mmg peminat kopi, jadinya setiap satu minuman yang ada bawah jenama POKKA ni mmg menjadi kegemaran Sally..Untuk maklumat lanjut pasal POKKA, korang boleh la lawati laman web (www.pokka.com.my) atau Facebook rasmi dorang (https://www.facebook.com/POKKAMY)

p/s : Kalau korang nak gunakan rempah sikit, boleh cuba letak kulit kayu manis, sikit je masa panaskan kopi tuu...sure lagi terangkat! 😄

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!