SweetRoyale Stevia; Pemanis Sihat dan Halal.

6:49:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


SweetRoyale Stevia Halal | Makanan dan minuman manis memang tak asing lagi dengan rakyat Malaysia...Duduk kat Malaysia ni...asal lepak makan, asal lepak minum-minum...yang minum mestilah minuman manis...takkan ada la yang lepak kedai mamak minum air kosong semata.

Nak sihat! Nak sihat! tapi nak jugak minum minuman manis...macam mana nak buat?

Jangan risau, sebab sekarang ni korang boleh gunakan stevia sebagai pengganti gula. Pernah dengar pasal SweetRoyale Stevia?


→ SweetRoyale ialah pemanis yang sihat dan halal berasaskan stevia yang menggabungkan bahan-bahan terpilih untuk memberikan rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori.
→ Setiap 2 gram (1 sachet) SweetRoyale menawarkan rasa manis sama seperti 2 sudu teh gula!
→ Diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terperinci.
→ Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit.
→ Antara stevia yang paling murah dan mudah dibawa kemana-mana.
→ Diperkenalkan dalam bentuk serbuk seperti gula, bukan cecair bagi mengatasi masalah kontaminasi.
→ Disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017


Kalau untuk mereka yang mempunyai masalah kencing manis atau sedang berdiet, boleh la gantikan penggunaan gula kepada stevia. Walaupun guna stevia, dengan SweetRoyale Stevia, korang boleh dapatkan "Rasa Manis Unik Sejati"..!


Jangan tak tau, selebriti macam Scha Al-Yahya, Sharifah Sakinah, Nisha Ezzati dan ramai lagi pun sama juga menggunakan stevia sebagai pengganti gula. Nak sihat tu semua pilihan kita! Harga pun tak mahal dan pastinya mampu milik..berapa ringgit? Hanya RM 17 kalau beli kat mana-mana RoyalePharma (RP) Outlets (price change is subjected to promotion or events) atau RM 15.90 kalau beli secara online (tidak termasuk postage).

Mana nak dapatkan produk ni..?

Korang boleh dapatkan kat semua RoyalePharma (RP) Outlets;
- RP Seksyen 7 Shah Alam
- RP Quill City Mall
- RP MyTown
- RP Vista Alam
- RP Laguna Merbok
- RP Bangi

atau kat mana-mana platform belian online:
⇛ Lazada: https://goo.gl/KHQjMg
⇛ 11street: https://goo.gl/EtCrrv
⇛ Shopee: https://goo.gl/ey6gMZ
⇛ RoyalePharma: https://goo.gl/JrJiPo

You Might Also Like

17 comments:

  1. Wahh.. Ada terbaca tentang produk ini juga. Memang bagus khasiatnya. Untuk yang mahu diet atau tak, yang penting bagus untuk kesihatan!

    ReplyDelete
  2. Kebetulan memang tengah cari pun, ada terjumpa yang imported from uk, itupun ada mix dengan coconut tak berani jugak nak beli

    ReplyDelete
  3. bagus juga produk ni, ganti gula. :D

    ReplyDelete
  4. Murah sgt dah ni...nanti K.Sal nak belikan untuk mak . Tq sharing sis !!

    ReplyDelete
  5. Wah boleh ganti gula biasa dah. Skrg ni dok guna gula perang lagi. Nanti boleh cuba stevia ni

    ReplyDelete
  6. I using this sugar instead of the normal one too. It is indeed good for our health.

    ReplyDelete
  7. Actually gula penting untuk badan. Komposisi gula harian kita mkn memang berbeza. Btw, its a good product to take utk kesihatan

    ReplyDelete
  8. Bagus stevia ni. Jom bertukar dari gula putih kepada stevia 😊

    ReplyDelete
  9. Masa kak bee diet atkins , memang guna stevia je dalam masakkan dan minuman hari2 ... ni kalau geng atkins namapak cmfirm serbu ..

    ReplyDelete
  10. Sally tahu tak apa persamaan sally dan Sweetroyale?
    Sweetroyale manis dalam minuman tapi sally manis dalam senyuman chia chia chia...

    ReplyDelete
  11. stevia ni mmg elok guna utk kurangkan pengambilan gula kan

    ReplyDelete
  12. Mula2 ingat produk ni mahal rupanya harga mampu milik. Banyak khasiat plak tu.

    ReplyDelete
  13. Bagus guna stevia... Kurangkan manis pada minuman, lebihkan manis pada senyuman.

    ReplyDelete
  14. wahhh pemanis pun ada yang tak halal ke? never know that, i tot all stevia is the same. haha

    ReplyDelete
  15. stevia ni rasanya dari dulu mmg ada di pasaran kan. pernah lah jugak masa tu try - rasa dia macam ubat batuk sikit. tp disebabkan dia adalah pengganti gula - so why not kan!

    ReplyDelete
  16. Qiss dah cuba dah Pemanis stevia SweetRoyale ni. 1 peket pun dah manis kan. Memang guna tiap kali nak buat air. Baik untuk kesihatan juga.

    ReplyDelete
  17. Sekarang ni dah byk produk mengenai stevia, memang elok guna stevia dari gula putih, sis pun skrg minum tanpa gula

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!