Diari Korea | Makan nasi tanpa perlu masak.

10:25:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Sebahagian korang mungkin perasan dan mungkin juga ada yang tak tau...Sally ada kat Korea sekarang...to be exact kat Seoul untuk sebulan dua sebab ada trip yang nak kena handle...walaupun date agak tak tentu...tapi sebab malas nak ulang alik dari Malaysia ke Korea banyak kali...So, Sally decide untuk stay lama terus dan start la masalah malas nak keluar tapi perut lapar..hahaha


Jangan risau...selain daripada kecemasan kena makan mee segera, Sally actually prefer lagi makan nasi...hello, perut Asia kot...sahur pun hadap nasi sepinggan...takkan la boleh hidup kalau takde nasi kan..hahahaha...kat Korea ni, convenience store dia ada jual macam-macam...tak terhad kepada makanan ringan...tapi sebab kita ni kena makan berpandukan batas-batas yg ditetapkan agama, jadinya jangan main bedal je tau...boleh je beli nasi macam dalam gambar tuu...balik rumah keluarkan la lauk segera yang ada...takkan la pi travel takde bawak pape kan? hahahaha!


Selain daripada nasi, actually ada lagi benda lain yang korang boleh makan...antara yakin atau tidak...tapi pada Sally as long as takde benda yang meragukan contohnya macam ham, sausage, bacon...Sally berani lagi la makan...selalunya Sally akan amik tuna gimbap, fishcakes, steam bun (in packet), "Gamdongran" (telur rebus je..haha), Grand Yogurt, Banana Uyu...Nak survived kena la berani dan buat kajian sikit...Kalau nak cari yang HALAL, mungkin senang dan mungkin tak kat sesetengah negara.

Kalau korang travel macam mana selalu? Bawak makanan satu kontena daripada Malaysia atau main redah makan? :)

You Might Also Like

6 comments:

  1. Kita teringin nak makan nasi Korea ni tapi pasal takde lauk nak makan, I usually settle for the triangle kimbap je. Hahahahahahaha :D

    Kak Sally, bestnyaaaaaaa duduk kat Korea lama-lama. Kita pun nak duduk dekat Korea lama-lama juga! Next time nak ikut kak Sally la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa...kak sally pun selalu makan nasi dengan seaweed, fishcakes, tak pun telur je..hahahaha...kadang lupa jugak nak bawak lauk bagai :P

      Delete
  2. insyallah kalo tak meragukan okay.. teringat tuna kimbab awak suruh CT cuba dulu.. rindu plak dahla sedap..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! haa..see..all you need is courage..gittew~ :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!