SGshop “Jom Shopping!” Contest

9:30:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments


Dah hari terakhir...terpanggil jugak nak buat entry ni sebab hoiihhh...lepas kamera Sony A5100 Sally masuk wad haritu...tetiba rasa kena bagi dia aksesori lepas dia keluar..hahahaha...nampak tak betapa Sally sayang kat dia kan...Jadinya ada beberapa benda yang Sally nak belikan untuk dia selain daripada nak upgrade lens bila ada rezeki lebih nanti...jadinya kalau korang nak jugak join, sempat lagi ni..hehehehe...RM500 okay!


Cara penyertaan
1) Buat satu entry bertajuk : SGshop “Jom Shopping!” Contest
2) Pastikan banner contest ada di dalam entry contest anda
3) Jawab 2 soalan berikut:
    Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
    Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.
4) Komen di blogpost ini link entry anda
5) Share entry anda di Facebook wall anda dengan hashtag #AyueIdrisXSGshopMalaysia

ITU SAHAJA! Mudah je kan?

Submit entry
Lepas dah siap semua soalan, sila isi borang dibawah untuk tujuan pemilihan pemenang. Tak isi borang, maksudnya entry anda tak dikira ya. Submit link entry disini : https://goo.gl/dqWRle


Senang je kan? Jadinya ni Sally nak join ni..hihihi

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

Alaaaa...apa senang sangat soalan ni! Hahahahaha...Sally ni mmg suka shopping barang daripada China...selain daripada sebab harga dia lagi murah daripada harga di Malaysia, ada lebih banyak pilihan berbanding market Malaysia...Kalau korang familiar dengan Tmall.com, Alibaba, AliExpress, atau Tabao.com, mesti korang suka membeli belah dia SGshop.

Selain daripada tu, SGshop sangat mudah dan memberikan kita banyak pilihan pembayaran...Jadinya pilih je, bayar dan tunggulah barangan korang sampai...pilihan penghantaran pulak boleh pilih nak daripada udara atau laut..ikut budget laa...hihihi...

Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

Dia mintak 3 je..? Ikut hati macam nak senarai semua benda dalam tuu..hahahhaa..tapi kang boleh buat buku katalog pulak dalam blog Sally!

Link : HERE

1. Three feet portable, with three-dimensional tripod
Benda ni dah lama Sally aim...tapi kalau nak beli kat Malaysia ni...dah mahal dia tak beragak..walhal kalau kat SGshop ni murah je...sebab sekarang Sally banyak nak kena buat video..nak expand daripada jadi blogger je kepada jadi vlogger...dan Sally sebenarnya banyak nak share dengan korang masa Sally g travel..tapi macam-macam kekangan...jadinya this tripod is a must in my list for Sony A5100!

2. Backdrop!
Man! This is important! Hahahaha...sebabnya kan...bila buat video...atau ambik gambar untuk photography kan...kena ada background yang cantik...yang best sekali hoiii...gambar kalau cantik baru banyak LIKE dekat Instagram tau! Hahahaha...jangan laa risau...semua backdrop kat sini gila best, gila mantop! Ada kaler blue, black, white, white, yellow, red, red, gold, purple, gray, gray, green, blue, dark blue, black, light green, light yellow, violet, orange, transparent, color, brown, red, pink, gray, dark gray, dark purple chocolate, pink, khaki, dark color, green, blue, yellow, green...pilih la pilih mana korang nak!


dan...dan..dan...backdrop ni pun sama Sally nak!

Link : HERE

3. Two lazy notebook computer desk on bed table

Link : SINI

Seriously nak benda ni...hahahaha...Sally selalu malas nak duduk buat kerja dalam bilik...dan selalunya laptop Sally ada kat depan TV...sambil tengok TV sambil buat kerja...pasal tu la kerjanya tak jalan! Hahahaha...

Jadinya kalau ada computer desk macam ni...mana-mana Sally boleh buat kerja...sekarang ni manjang letak laptop atas kotak je jadi meja...hahahaha...bukan meraih simpati ni..tapi serius..mmg kena ada proper place to do everything...

Ok! siap senarai dah...dengan harapan dapat semua benda ni esok..hahahaha...Maklumat lanjut korang boleh follow Website: www.sgshop.com.my, Facebook: www.facebook.com/SGshopMalaysia/

You Might Also Like

1 comment:

  1. Tiga2 benda ni ada dalam senarai favorite shad. How I wish I can buy them. Hehe.

    Good luck Sally. Kalau ada rezeki, puas la kita menyoping.

    Shad
    https://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/06/sgshop-jom-shopping-contest.html

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!