Ramadan yang paling banyak pengajaran.

10:15:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Tahun 2017, Ramadan ke 27 untuk Sally.

Harini dah masuk hari yang ke-20..Ramadan ke-20.

Beberapa hari ni mmg tak byk bercakap...menyendiri daripada semua tanpa sebarang sebab...past few days..mendengar 8 kematian (kenalan dan ahli keluarga), semuanya secara tiba² sampai satu tahap jd terdiam...muhasabah diri bila tiba masa kita entah tiada ketahuan...

Paling terkesan sebab mereka semua ada yang tak sakit dan terus meninggal tanpa pesan...ada yang bertarung dengan kanser...ada yang kena serangan sakit jantung dan terus pergi...walaupun mereka bukannya terlalu rapat dengan Sally tapi rasa terkesan betul bila mendapat perkhabaran yang kita sendiri tak jangka...lagi-lagi bila kita baru nampak dia kat Facebook beberapa jam lepas dan tiba-tiba dapat perkhabaran mereka dah tak ada di dunia...Sally nak cakap yang tak rela pun tak boleh sebab kita semua milik Allah...anytime soon kita pun semua akan pulang ke pangkuan-NYA.

Cumanya semua benda ni bukan Sally rasa agak lost dan jadi agak pendiam...rasa kurang nak berinteraksi dengan orang...hmm...entah laa..mungkin sebab back to back...jadi terkedu...rasa takde semangat...hmm...mungkin sebab terkesan dengan berita yang bertalu-talu lalu di timeline Facebook.

Semoga roh-roh mereka ditempatkan dikalangan org² yg beriman..Al-Fatihah buat semua yang telah pergi meninggalkan kita.

You Might Also Like

8 comments:

  1. Betul sangat Sally. Minggu lepas hari hari dengar berita pasal kematian 😞

    ReplyDelete
  2. Al Fatihah...PC juga baru melàluinya...3 hari lepas atok PC meninggal...sebak yang terbuku...

    ReplyDelete
  3. Rasa sedih bila baca entri kak sally ni... hidup mati jodoh perpisahan semua rahsia Allah.

    Inshaallah sama-sama ambil pengajaran. Ada hikmah-Nya.

    ReplyDelete
  4. Salam Takziah ok.. Be Strong..

    - ERAZ FADLI

    Jemput baca dan komen entri ini >> http://www.erazfadli.com/2017/06/susu-kambing-hayra-campuran-kurma-dan.html

    TQ :)

    ReplyDelete
  5. singgah sini..takziah buat sallu. jemput join Ga kad raya

    ReplyDelete
  6. Menerima kehilangan itu memang menyakitkan. Semoga insan2 yang pergi menemui Pencipta, dicucuri rahmat keatas roh mereka. Ameen :(

    ReplyDelete
  7. betul...sepatutnya kita hari hari letak di fikiran hidup ini satu pinjaman...

    bila bila bakal diambil semula oleh Pemiliknya

    takziah

    ReplyDelete
  8. semoga semua baik2 saja awak.. bulan mulia ni doa banyak2..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!