Jibby East Cafe & Restaurant, Taman Melati, Kuala Lumpur

5:58:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments



Jibby East Cafe & Restaurant, Taman Melati, Kuala Lumpur | Korang pernah tak macam nak pergi makan kat satu-satu tempat walaupun ternyata kat sana agak mahal..? Sally ni haaa macam terpanggil nak jugak cuba makan kat Jibby East ni lepas nampak ramai orang makan kat kafe hipster ni...

Jujurnya bukan la Sally suka makan kat kafe hipster tau tapi Jibby East ni macam memanggil-manggil...salah satu sebabnya makanan dia semuanya sedap-sedap...Walaupun kali pertama sampai...tapi Sally mmg suka makanan yang ada kat sini...Kebanyakkan menunya berunsurkan Pan Asian & Western. Selain daripada kawasan dia yang cosy, Jibby East punya staff pun semua mmg very welcoming.


PASTA | PULLED ROAST DUCK (RM29)
Yang ni Sally punya...mmg sedap gila laaa...walaupun pada Sally rasa dia takde la macam hebat sangat tapi benda ni mmg addictive gila...Lepas makan nak makan nak makan lagi! hahahaha


PASTA | CHICKEN AND MUSHROOM CARBONARA (RM28)
Yang ni kan...banyak gila rencah dalam tu...semua benda ada...yg jadi lagi sedap tuu sebab ada telur kuning tuu...lepas tu ada parmesan chips tuuu...mmg sedap...tapi cepat muak la sikit tau...


PIZZA | CHICKEN LOVIN (RM35)
Pizza ni sedap...ada buah labu lagi tau...selain daripada tu, sos yang digunakan tu sos Basil Pesto...Kalau yang tak suka pesto mungkin la tak suka kan...Actually ada banyak lagi pilihan pizza, tapi so far Sally cuba yang ni je la..


PASTA | SQUID INK SPAGHETTI (RM35)
So far so good...yg best makan telur ikan tuu..hihihi...sotong tu tak overcooked dan lembut lagi...


PASTA | SPAGHETTI GORENG (RM28)
Menu ni bukan nak kata laa...mmg sebiji macam Mee Goreng Mamak tapi versi semua makanan laut ada kat dalam tu...siap ada Udang Harimau lagi sekor tauu...

Sebenarnya ada lagi satu menu tapi tak sempat nak ambik gambar..hahahaha...kelaparan agaknya masa tuu...and sorry jugak sebab lupa nak ambik gambar air nak suggest..hahahaha...teringat kalau food review je makanan je ingat..hahahaha...

Harga: RM150++ (2 PAX)
Alamat: Sunway Montana (U/C), 53100 Kuala Lumpur.
Jibby East Cafe & Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

You Might Also Like

7 comments:

  1. Yang kedua akhir dan terakhir tu nampak menyelerakan sangat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang last tu tak berapa menarik perhatian Sally..hihihi

      Delete
  2. Replies
    1. setahun sekali okay laa..hahahahaha...kalau sebulan sekali pun rabak jugak :P

      Delete
  3. sedap ek, nama pun macam sama dengan seseorang itu. hihi

    ReplyDelete
  4. dapnye tgk menu2 tu...yg carbonara tu suka..1st time tgk pasta sotong color hitam tu..tk smp lg jibby east, tgk dr tepi jln je hehe

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!