Ee Ji Ban Chicken Rice Ball, Melaka.

11:36:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments



Pertama kali makan Chicken Rice Ball masa Sally join FAM Trip ke Melaka dengan Mamee (boleh refer entri Meraikan ulangtahun Mamee ke 45 tahun di Mamee Jonker House, Melaka!), dan Sally actually dah lama aim nak makan kat Ee Ji Ban ni...Kebetulan masa datang tu hari Isnin...dan dah lepas waktu makan...jadinya mmg tak ramai orang kat sana...


Dah akhir-akhir ni nak balik ke KL, tinggal kak Aida, Hidayah, Kak Syaz dengan Abg Amad je dalam team makan kitorang...hahahaha..yang lain makan kat hotel masa breakfast dan masih kenyang la kekdahnya...

Sally actually dah aim kedai ni lama gila...setiap kali datang ke Melaka nak request makan kat sini tapi macam takde orang layan kan...hahahaha...kali ni Sally pujuk sampai semua org nak g sini...hahahaha...takkan nak makan asam pedas je kan?


Kat sini popular sebab rice ball dia...selain daripada nasi ayam dia, kedai ni terkenal juga dengan menu masakan nyonya...macam Nyonya Cili Garam Sotong dan Sambal Udang Petai dia...mmg terangkat la kalau makan kat sini...kalau korang tak nak makan rice ball, dorang turut sertakan juga nasi ayam yang biasa...so, ikut la citarasa masing-masing!


Haaa...akhirnya ni la pilihannya...Sup Seaweed, Nyonya Cili Garam Sotong, Sambal Udang Petai, Ayam Roasted dan Steam dan Kailan Ikan Masin! Hahahahaha...Overall Sally mmg puas hati makan kat sini...kalau korang nak tau actually ada banyak kedai yang jual Chicken Rice Ball di Melaka, tapi tak semuanya HALAL...So, kalau nak cuba Chicken Rice Ball...korang boleh cuba Ee Ji Ban tau kat Mamee Jonker House okay?

Alamat: 275, Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
Masa Operasi: 10AM – 9:30PM
No Tel: +60 16-213 5220

You Might Also Like

7 comments:

  1. selalu jugak dengar rice ball tapi tak penahnya singgah -__- takde sapa melayan. hehehe

    ReplyDelete
  2. wahh..aim gak kedai ni tapi sampai skang tak dapat pegi lagi...

    ReplyDelete
  3. alamak lama tak pi makan ke sini... terus lapooooo dah ni

    ReplyDelete
  4. akak selalu terjah melaka...suka suasana melaka...makanannya mmg best2...boleh masuk list ni utk jln2 melaka akan datang lg.

    ReplyDelete
  5. Jauh berjalan Sally sampai ke Melaka. Tp...memang nmpak menarik mknn di sana

    ReplyDelete
  6. dapppppnye nampak.. bilalah Sally nak ajak..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!