Review GT-888 daripada GT Mobile.

12:25:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Zaman sekarang ni mmg dah biasa sangat ada smartphone kan...Selain daripada memudahkan perjalanan kehidupan seharian, smartphone pun penting sebagai alat penghubung setiap hari..Mungkin korang jarang atau tak pernah dengar dengan GT Mobile.


GT Mobile merupakan sebuah produk yang dihasilkan di Singapura dan produk ni disiapkan 100% di Singapura dan kini mencuba nasib untuk masuk kedalam pasaran Malaysia. Buat masa ini GT Mobile telah menghasilkan 3 model telefon pintar iaitu GT-888, GT-886 dan GT-883.


Smartphone terbaru keluaran GT Mobile:
→ Menggunakan operasi sistem Android Lollipop 5.1.
→ Dikuasakan oleh 64bit Quad core 1.0GHz
→ 2GB RAM + 16GB ROM, sokongan MicroSD sehingga 64GB
→ Paparan skrin 5.5 inchi.
→ Kamera hadapan 5MP dan kamera belakang 8MP.
→ Hadir dengan dua pilihan warna iaitu Metal Grey dan Silk White.


Smartphone ni ada dual sim dan jugak satu slot untuk letak memory card..Harga bermula SG$368 untuk 1GB RAM dan SG$398 untuk 2GB RAM.

Pro :
1. Gambar setanding dengan telefon lain, pada bahagian yang terang.
2. Skrin lebar dan sesuai untuk mereka yang memerlukan paparan yang luas.
3. Bateri tahan lama dan cepat dicas.
4. Fungsi HotKnot memudahkan share foto, muzik dan fail dengan hanya perlu menyentuh skrin antara dua smartphone, dengan WiFi

Cons :
1. RAM 2GB..hmmm
2. Pemilihan aksesori agak terhad
3. Kualiti video agak terhad dan tidak sesuai utk video HD

Untuk maklumat lanjut pasal smartphone ni...Korang boleh check out kat gtmobile.sg/gt-888

You Might Also Like

8 comments:

  1. Untunglah dapat GT Mobile..hehehe

    ReplyDelete
  2. Yeay..hp ni dah selamat jadi hak milik Dania....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh...syok la Dania ade phone baru kan!

      Delete
  3. Lemah betul kalau phone ram kecik, huhu
    Syabas singapore sbb berjaya hasilkan smartphone!

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!