Korean Drama | Romantic Doctor, Teacher Kim

12:56:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Romantic Doctor, Teacher Kim | Lama betul masa nak update pasal drama ni...Sally kebelakangan ni mmg suka cerita yang suspen, bunuh orang...hahaha...Drama yang kearah selain daripada romance pun Sally suka...terutama sekali kalau ada berkait dengan dunia medikal.

So, kalau korang nak cari drama yang kurang la cerita romantik..boleh la consider drama ni..hehehe...Sally suka betul dengan watak Teacher Kim @ Master Kim...Sebab watak dia dalam ni sangat tenang dan mmg buat kita rasa selamat bila dia ada...Drama ni berbaki lagi 4 episod (as at 27 Dec 2016).


Episodes: 20
Release Date: November 7, 2016 - January 16, 2017

Plot:
Boo Yong-Joo was a famous surgeon with the nickname of "Hand of God." He suddenly disappeared and nobody knew exactly why. Boo Young-Joo is now as Teacher Kim and he calls himself the Romantic Doctor. He enjoys his life in seclusion. Kang Dong-Joo became a doctor to win somebody over and Yoon Seo-Jung become a doctor to be recognized by somebody. After they meet Teacher Kim, they learn about life values and comfort from love.

Watch online : Romantic Doctor, Teacher Kim
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Masak. Tak perlu pandai kena rajin.

12:23:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Selalu sangat kita dengar, kalau perempuan tak pandai masak baik tak payah jadi perempuan...Salah tuu...tak semua orang lahir je terus pandai masak kan...Sally pun kalau nak ikutkan tak pandai masak...kecuali kalau western food mmg Sally suka cuba masak walaupun antara jadi dengan tak laa....

Dulu ibu tak bagi Sally masuk dapur..biasa la anak bongsu kan...hahahaha...tapi Sally suka je buat-buat kacau masakan yang ibu tgh masak..kalau kena halau pun buat batu je kat tepi dapur tu haaa...tapi sebenarnya tu je la cara nak belajar macam mana nak biasakan diri kat dapur.


Hujung minggu lepas, Sally demam teruk jugak...kebetulan pulak ibu takde kat rumah...Jadinya terpaksa la gagahkan diri masak jugak sebab lapar weh! Demam pun selera makan western kay!


Check kat dapur, benda yang paling cepat dan senang nak masak ialah Penne Carbonara...Guna 3 bahan je dah siap dah...kalau rajin lagi potong la bawang putih, cincang bawang merah dengan potong cendawan...tapi sebab nak cepat dan nak elakkan daripada terbaring kat dapur tuu...Slaly mmg masak guna 3 bahan kat atas tu..hahahaha...bukan malas tauu..tak larat je...

So, kesimpulan kepada bebelan Sally ni...kita tak perlu pandai atau dilahirkan dalam keluarga chef untuk pandai masak...org yang tak pandai pun kalau rajin...lama-lama boleh je masak..yang penting; keyword dia RAJIN!

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!