Promosi di Starbucks Disember 2016 - #StarbucksMY18th

1:22:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Disebabkan Sally ni mmg dah macam duta Starbucks, jadinya Sally nak kongsi promosi yang ada kat Starbucks sempena bulan Disember ni...Kalau korang nak tau, bulan Disember merupakan ulangtahun ke-18 mereka...Wahh! Ni kalau anak dah habis SPM dah ni..hahahaha!


Beli satu Frappuccino dan dapatkan satu lagi dengan harga RM1.80 (Tall)!

~ Pada setiap hari Khamis 1st, 8th and 15th Disember 2016.
~ Bermula jam 5pm - 8pm
~ Sah digunakan dimana-mana Starbucks di Malaysia kecuali di stor Genting Highlands stores, Kiosk Sunway Lagoon dan Kiosk R&R Tapah.
~ Tidak boleh digunakan bersama-sama promosi atau diskaun yang lain
~ Frappuccino kedua perlu sama harga atau lebih murah daripada yang dibeli
~ Starbucks Card Reward tidak akan diberikan

So, ni jela buat masa ni..kalau ada yang lain Sally akan update lagi ye..Nnt kalau beli tu jangan lupakan Sally pulak tau..Happy anniversary in advance Starbucks! :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SanDisk Ultra Dual OTG Drive M3.0 from Lazada

11:20:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Heyyo korang!

Korang semua tahu yang Sally ni mmg peminat drama Korea...bila dah masuk semester baru...mmg jadual sangat pack...pagi pergi kerja macam biasa, lepas tu balik kerja kalau tak ke mana-mana jemputan event, Sally akan duduk bersantai kat rumah menyiapkan assignment...hahaha...macam tu la kekdahnya menjadi pekerja dan juga pelajar...

Jadinya, bila masa Sally tengok stok drama Korea yang banyak tu?

Haaa! Lupa nak cakap...Sally ni takde lesen memandu jadinya Sally hanya bergerak menggunakan pengangkutan awam sahaja...contohnya macam bas atau pun tren...time duit banyak sikit naik la Grab atau UBER..hahaha...

Jadi, apa kaitannya?


Macam yang Sally ada cerita sedikit dalam entry Box of Joy, Sally dah beli On The Go (OTG) Drive kat Lazada sebelum dapat yang lagi besar kapasitinya ni..hahahaha...Sally beli yang 32GB...Masa Sally beli tu ada promotion, jadinya Sally dapat dengan harga RM25 sahaja untuk 32GB...dah la free postage...

Kegunaan Ultra Dual OTG ni...Untuk kita simpan data, gambar atau video tanpa perlu menggunakan memori pada smartphone...Sally selalu bawak movie dalam ni sebab tak beratkan phone dan yang penting sekali boleh tgk drama Korea kat mana-mana pun!


Bila dapat yang kapasiti 64GB ni lagi la happy senang hati sebab boleh bawak like the whole external Sally dalam tuuu...syoknyaaa la haiii...lepas ni Sally dah tak payah risau kalau jalan jammed ke nak balik kampung ke bahkan kalau nak tengok movie dalam flight pun senang sebab boleh OTG je!

SanDisk Ultra- Dual Drive M3.0 ni memudahkan korang untuk transfer file daripada phone dan mengurangkan penggunaan internal memory untuk phone korang...macam Sally, benda ni mmg sangat perlu ada sebab phone Sally hanya menggunakan internal memory dan tak boleh ada memory card. 

SanDisk Ultra® Dual USB Drive M3.0

1. Flash drive for Android™ phones
2. Free up memory on your Android™ devices
3. Back up photos. videos and contacts
4. Easily move content to your laptop
5. Contains one micro-USB and one USB 3.0 connector
6. SanDisk Memory Zone file management app for easy backup


So, sempena dengan LAZADA Online Revolution 2016 Sale yang akan berlangsung selama sebulan daripada 11.11 - 12.12 (2016), Sally cadangkan korang untuk shopping dalam tempoh masa ni sebab ada banyak barangan yang dijual dengan harga yang berpatutan dengan barangnya.


Why Should You Shop during the Online Revolution?
1. For the whole month, you will be served with all sorts of exclusive deals and offers!
2. You can shop products and items from a wide array of categories with ease through your desktop/laptop or your mobile app.
3. You will stand a chance to enjoy special money-saving deals and discounts that you will not get from any other sales!


So make sure you're ready for the biggest online sale in Malaysia 2016 only on LAZADA Malaysia!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!