Mencari Insoles yang sesuai untuk kasut.

4:00:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Kadang-kadang, bukan kasut yang bermasalah tapi tapak dalam dia yang kita panggil insoles yang menyebabkan kita tak selesa..Disebabkan nak ke Korea ni, dan mmg Sally akan berjalan dalam tempoh masa yang agak lama...Jadinya pemilihan kasut mmg sangat penting...

Beberapa minggu sebelum nak g trip ni, Sally cari jugak kasut baru tapi macam takde yang menarik perhatian...Sally nak beli sneakers, tapi tapak sneakers yang agak nipis tak sesuai untuk long walking distance...Ada yang berkenan pulak, takde saiz!

Jadinya terpaksa la recycle pakai kasut sports yang lama tapi Sally beli tapak insoles yang baru, yang sesuai untuk long walking distance dan yang penting sekali dapat kurangkan dan menjaga tapak kaki...Sebenarnya ada pelbagai jenis insole yang ada kat pasaran, dan yang macam Sally punya ni...Orthotics Insole, yang mana mengurangkan tekanan pada tumit kaki.


Dekat BATA ada jual beberapa jenis, contohnya macam gel massaging insoles, heavy user of sports and macam-macam lagi...Sally rasa untuk long walking distance, Orthotics Insole yang sesuai...Setiap kasut tu fungsi dia memang untuk melindungi kaki, tapi kita sebagai tuan punya kaki yang kena bijak memilih yang mana satu yang sesuai dengan aktiviti kita...Sama ada berlari, bersukan, atau berjalan!

p/s : I'm heading to Jeju Island now :)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!