Kenapa Sally suka makanan Korea?

11:37:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Sally tau..korang dah bosan baca pasal makanan Korea dalam blog Sally...kasi can la Sally kan...Nak g Korea kang macam over sangat...So, kita feeling pun dah kira okay sangat..iye idok?

Agak-agak korang..kenapa Sally suka makan makanan Korea?

Sebenarnya ada banyak faktor kenapa Sally ni macam agak obses dengan makanan Korea...

1. Kimchi!
Sally suka gila makan kimchi..tapi ada certain kimchi je yang Sally suka...contohnya macam Kkakdugi, Baechu, Chonggak, Oi Sobagi dan Dongchimi...Yang lain-lain tu agak tak boleh diterima dek tekak ni...Jadinya, ini jela yang mampu Sally makan...

2. Panas!
Semua masakan Korea selalunya dihidang panas-panas...I mean real panas...lagi-lagi kalau dia guna stone pot tu...Sally suka makan panas-panas...walaupun hakikatnya derita tekak dan lidah sebab confirm akan melecur walau sedikit...but I like it!

Yuk Gae Jang

3. Terpengaruh!
Biasanya Sally akan terpengaruh dengan drama yang Sally tgh tgk..itu salah satu sebab kenapa Sally akan mencari makanan Korea...cuma yang paling sedih Sally masih belum jumpa jjangmyeon yang sedap di Kuala Lumpur ni...

4. Bosan!
Bosan pun adalah salah satu sebab kenapa..huhuhu...Sally mmg suka makanan..you now I mean that..kan? Bila Sally dah jemu makan kat rumah, sesekali Sally akan keluar untuk makan kat luar...dan selalunya makanan Korea tu salah satu sebab jugak laa...

5. ...................

Dah laa...malas nak cerita banyak...Ini orang panggil entri nak tutup bukti yang Sally g makan lagi makanan Korea...walaupun sorang-sorang je makan..tapi layan jela bila dah mengidam kan..hahahaha...Sally rasa lepas ni nak kena kongsi resepi pulak laa...Walaupun dah selalu makan kat kedai, sebenarnya ada jugak yang Sally buat sendiri...cuma kadang tu tak rajin..hahahaha...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!