Movie | Wolf Girl and Black Prince (Okami Shojo to Kuro Oji)

12:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


Entah kenapa sejak kebelakangan ni Sally macam lebih menonton movie Jepun daripada melayan stok K-Drama yang banyak berstatus on-going tu...padahal semuanya Sally download tapi macam tak sampai seru lagi nak tengok...Rasanya salah satu sebab, kelas untuk semester baru dah mula.

Selepas movie Kurosaki kun no Linari ni Nante Naranai, Sally tengok pulak Wolf Girl and Black Prince. Drama ni tak banyak beza pun dengan movie Kurosaki kun no Linari ni Nante Naranai, masih berkisahkan pasal high school lovebirds..hihihi...


Movie ni diinspirasikan daripada siri Manga "Okami Shojo to Kuro Oji" yang ditulis oleh Ayuko Hatta (first published July, 2011 in shojo manga magazine Bessatsu Margaret)...Sebenarnya mmg ada banyak lack daripada segala segi bila Manga dijadikan movie, sama jugak la dengan movie ni tapi masih lagi berbaloi untuk tengok laa...

Plot

Erika Shinohara (Fumi Nikaido) is a first year of high school student. While talking to friends, she makes up a story about her "boyfriend." In reality, Erika Shinohara doesn't have a boyfriend. Erika's friends soon begin to doubt her story and Erika is also running out of lies. Erika then sees a pretty boy on the street and takes his picture discreetly. She later shows his picture to her friends as her boyfriend. The boy in the picture is Kyouya Sata (Kento Yamazaki) and happens to attend the same school as Erika. She tells Kyouya about her situation and asks him to be her pretend boyfriend. Even though Kyouya has a pretty appearance, he has a dark side.
So, kalau korang nak cari movie baru yang cepat habis..hehehehe..Boleh la cuba tengok movie Wolf Girl and Black Prince. Sally suka soundtrack dalam movie ni...best la...tak macam tipikal sangat..hahahaha...

[Movie] Wolf Girl and Black Prince - LINK

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Roti Benggali Charcoal Toast, original Penang mai!

9:59:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments



Fuh! Lama gila mencari...kalau nak ke Penang semata nak makan roti sangat la tak berbaloi kan...Selalunya roti benggali banyak digunakan di kopitiam ataupun warung yang menjual sup...Kali terakhir Sally makan charcoal bread dah macam agak berkurun jugak laaa...


Jangan risau sebab Maliia Bakery, bakeri generasi ketiga yang menjalankan business roti benggali ni dah bukak kilang mereka kat area Lembah Kelang pada Oktober 2014 di USJ1 dan yang paling best sebab ada lori kiosk yang bergerak yang jual roti ni...bukan takat tu je...dorang boleh tolong bakar dan serve dengan topping yang korang suka...Macam Sally mmg kaya dan planta la jadi pilihan...

Yang Sally makan ni Sally beli kat Jalan Masjid India, jangan risau sebab ada banyak lagi lokasi korang boleh dapatkan roti ni tau...Untuk dapatkan lokasi kat mana dorang akan menjual, korang boleh tengok kat Facebook dorang; Penang Heritage Roti Benggali.

Sape suka makan roti benggali? Korang suka makan dengan kari ke sup kambing ke makan macam mana?

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Last date dengan Ann :(

9:00:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments


Sedihnyaaa!

Ann ni merupakan kawan Sally masa g konsert CNBLUE...Sally pernah cerita pasla dia dalam beberapa entri dalm blog ni...terasa sedih sangat bila dia dah nak balik Sarawak...Btw, Ann ni merupakan anak jati Sarawak tapi bekerja kat KL...tapi baru ni dia dapat tawaran untuk kerja kat negeri kelahiran dia...So, she's back for good.

Sedih mmg sedih tapi at the same time rasa gembira sebab dia dapat tinggal dekat dengan parents dia kan...Jadinya sebelum dia balik ke Sarawak, sempat la jugak jumpa dengan dia...


Disebabkan nak borak punya pasal...melepak kat Franco pun dah 3 jam...mmg banyak benda la yang sibuk nak ceritakan...satu-satu benda nak cerita...Mana tak nyaa...kali terakhir Sally jumpa dengan Ann masa bulan Feb yang lepas...dah almost 8 bulan kot tak jumpa walaupun nak kata duduk jauh sangat tuu tak laa...masing-masing tetap dalam Kuala Lumpur lagi...tapi kekangan masa...

Dear Ann,

Opportunities may come to people who are at the right place at the right time. But success comes to people who persist. Don’t worry about deadlines, don’t worry about meetings, don’t worry about promotions, don’t worry about late evenings, don’t worry about nasty colleagues, don’t worry about having a nasty boss… just enjoy your new life, new opportunity and let your worries go for a toss. Good luck.

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!