Kenapa masih menulis walau tiada yang baca?

1:48:00 PM Sally Samsaiman 45 Comments


Hmmm...Sally rasa rata-rata yang selongkar blog setiap hari ni merupakan blogger..Tak kira la blogger lama, blogger otai, blogger newbie, pura-pura jd blogger sebab nak barang free ke..eh? Kira sama la satu kategori kan...

Pernah tak ada yang tanya kat korang..."Kenapa masih menulis walau tiada yang baca?"

Jujurnya kan...Sally perasan dah ramai yang tak singgah blog Sally..biasa laa..dalam Malaysia ni ada berapa juta manusia pulak yang ada blog...rata-rata skrg lebih mahir guna ilmu fotografi, semua gambar cantik-cantik...Lagi menarik perhatian...Tak kurang jugak yang kerap terbang kesana sini...kita yang mampu tengok ni...sanggup meredah habis semua blog sebab nak baca pengalaman orang lain...


Keratan ni Sally dapat dalam awal April lepas...Kebetulan je...Sally pun bukannya jenis rajin baca surat khabar..Kalau ibu beli then baru la baca...Keratan tu ada statistik tentang pengaruh blog kepada pengguna...Walaupun peratusnya rendah..tapi kiranya hampir 20% kadar pengaruh dan keuntungan datangnya daripada blog, regardless paid or non paid review...

Ada sesetengah blogger, mereka suka bercerita pasal pengalaman...Walaupun tidak dibayar, dia nak cerita pasal semua benda yang dia rasa mungkin akan benefits kepada orang lain...Lain pula dengan certain blogger yang mencari makan dengan blog, jadinya perlu ada sedikit penghargaan sebelum nak buat sesuatu entri tuu...tapi mereka tetap masih menulis...

Walaupun jumlah manusia yang singgah ke blog Sally tidak serancak macam tahun lepas...Sally masih lagi menulis...sebabnya pada Sally...mungkin sesuatu yang Sally kongsi tu tidak diperlukan sekarang...Mana tau masa hadapan, ada sesuatu yang boleh diambil kan?

Sally menulis sebab Sally nak menulis, bukannya nak kejar populariti...Harapnya masih istiqamah la jiwa ni pada penulisan walaupun kadang tu rasa macam syok sendiri setiap hari (patah balik kat tajuk entri)..hahahaha...tapi takpe laa...korang kan ada..? Korang tgh baca kan?

Hehe :)

45 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!