Autumn in Melbourne 2016 | Twelve Apostles

8:43:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments




Finally!

Sampai jugak entri yang paling Sally nak share dengan korang...Twelve Apostles ni merupakan tarikan utama kalau kita berkunjung ke Victoria..Twelve Apostles ni merupakan kumpulan batu kapur yang berada di kawasan perairan Port Campbell National Park...

Walaupun dinamakan Twelve Apostles, sekarang ni hanya tinggal lapan sahaja batu kapur sebab batu yang kesembilan dah lenyap dek kerana ombak pada tahun 2005 (Wikipedia)...



Suka betul Sally dapat kesini...Mmg excited sama macam nampak CNBLUE..hahahaha...kaitan sangat kan..LOL...Overall, ibu pun suka sangat dapat kesini...dia asyik cakap cantik cantik sejuk cantik...hahahahaha...Bila menjelajah masa tgh musim luruh ni mmg cuaca agak sejuk dan juga sering/kerap hujan...Mungkin sebab perubahan cuaca...





Twelve Apostles!!!







Kalau korang ke Victoria, jangan lupa masukkan Twelve Apostles dalam itinerary tau! Twelve Apostles terletak 275 km daripada bandar Melbourne, lebih kurang 4 jam perjalanan sepanjang Great Ocean Road.

visit12apostles.com.au

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!