Autumn in Melbourne 2016 | Perjalanan ke Great Ocean Road.

4:04:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments


Yea...tau lama sangat dah baru nak sambung...Kalau nak baca, silakan laa..hihihi...

Seawal 8.30 pagi lagi Aimran Khalis (AK) dah ambik Sally dengan ibu kat hotel...Oh! Sally ada mintak sorang student Malaysia bawak jalan-jalan ke Great Ocean Road sebab perjalanan ke GOR ni mmg jauh...hampir 6 jam kalau kira pergi dan balik...So, perjalanan kita bermula dengan naik kereta okay...Selain daripada pergi sendiri, korang boleh juga ambil any tour yang ada...


Jangan risau bosan sebab sepanjang perjalanan ni korang akan melalui banyak bukit bukau, lautan yang sangat mendamaikan hati...wahhh...ayat tak tahan...Sally pulak personally mmg suka dengan laut dan scenery yang cantik, I'm a nature person okay..hahahaha...


Sebelum sampai ke GOR, sempat jugak la singgah makan tengahri dekat kedai Fish & Chips yang famous tu...katanya kalau lalu kat situ tapi tak cuba mmg satu kerugian laa....


Ada banyak menu kat George's Food Court ni tapi selalunya orang datang untuk makan Fish & Chips dorang...Hmm...kepada orang Islam, Sally cadangkan pilihlah menu yang korang makan tanpa ragu-ragu...kat sini punya Fish & Chips berharga $10 kalau korang ambik yang basic punya...




Kedai ni sangat penuh sepanjang masa, sebab mmg Fish & Chips dorang terkenal dikalangan pelancong yang datang...Tak kurang juga orang mereka sendiri...semuanya ada laaa....Fish & Chips ni mmg meriah sangat dengan kentang...serius banyak gila..banyak! Sally kalau tak fikir benda ni mahal..takdenya nak habiskan...hahahaha...ibu pulak siap bungkus dalam tisu sebab sayang nak buang....



So, sebelum tengok batu-batu cantik...Twelve Apostles dan sebagainya...Sally cadangkan korang berhenti makan kat sini dulu...sebabnya kat depan-depan lagi dah payah nak cari kedai makan dah tau...Tak sabar nak share dengan korang gambar Twelve Apostles!


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cara nak kurus dengan cepat guna serum dan 'fat burner' dari Mince MX

11:30:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


CARA NAK KURUS DENGAN CEPAT | Haaa..baca je pasal benda kurus, menduyun orang nak baca kan..Harini Sally nak share dengan korang satu produk yang bagi kita kurus dengan cepat. Nak tau ke tidak..?

MINCE MX, merupakan produk pertama di Malaysia yang menggabungkan formula pembakaran lemak secara dalaman dan juga luaran. Dibawah MINCE MX ada jus yang membakar dari dalam dan juga booster hot serum yang membakar lemak dari luaran. Formula Thermo Fat Burner yang terkandung jus ini selamat dan tidak akan ada kesan sampingan. Jus ini juga mempunyai formula Advance Detox, yang pantas menyingkirkan sisa toksin.


Bahan-bahan dalam MINCE MX Juice (perasa mangga)

Di dalam MINCE MX JUICE ada terkandung Garcinia Cambogia, Guarana, teh hijau, L-Carnitine, Rasberry Ketones, Halia Bara, Flax Seed, white kidney beans, Oligofructose, ekstrak buah zaitun, stevia dan jus buah mangga.

1. White Kidney Bean - Carbo-blocker
2. L-Carnitine - Energy Booster (menukar lemak kepada tenaga dan mempercepatkan proses bakar lemak)
3. Oligofructose - Dietary Fiber Prebiotic yang mengekalkan tenaga, stimulate minda supaya kekal kenyang, dan kurangkan keinginan makan dan pengambilan kalori.
4. Buah Zaitun - Berfungsi sebagai anti penuaan


FUNGSI UTAMA MINCE MX JUICE :
~ Turunkan berat badan dengan cepat dan selamat
~ Membakar lemak
~ Detoks yang selamat
~ Membekalkan tenaga sepanjang hari
~ Kurangkan selera makan dan rasa lapar
~ Agen anti-penuaan
~ Meningkatkan metabolisma badan
~ Melancarkan peredaran darah dan gebukan kulit

CARA PENGAMBILAN:
Mudah sangat, hanya ambil 10-20ml setiap pagi, 30minit sebelum makan (pastikan perut kosong)
*Bagi yang ada gastrik, 1 jam selepas makan

Untuk kesan yang lebih optimum, ambil lagi 10-20ml pada sebelah malam sebelum tidur

SERUM pula boleh digunakan dimana-mana permukaan badan yang ingin dikecilkan atau yang mempunyai lemak kekal seperti peha, lengan, perut; 1-2 kali sehari. Jika korang bersenam, boleh guna sebelum korang buat aktiviti..

**Ibu yang sedang menyusukan (kecuali selepas bayi berusia 100 hari) dan mengandung tidak boleh menggunakan produk ni.


MINCE MX Juice dijual dengan harga RM110 dan SERUM pula dengan harga RM70 (Tambahan RM5 utk setiap produk di Sabah dan Sarawak) tapi skrg ada promosi tau, korang boleh dapatkan dua-dua produk ni dengan harga RM110 SAHAJA!! (RM115 di Sabah dan Sarawak)

Sebarang pertanyaan atau nak order boleh hubungi :
Hotline : 012-515 7396 / 011-3323 2919 / 017-848 0547
Info : www.cergasmenawan.com
Facebook : Clear Herbs
Website : www.clearherbs.com.my

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Park Shin Hye akan datang ke Malaysia, oktober ni!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


Kepada korang yang tak tau, branch pertama untuk produk kecantikkan Korea; Mamonde telah pun dibuka pada 30 Julai yang lepas...Dan kalau korang nak tau, buat masa ni duta kepada produk ni ialah Park Shin hye yang sebelum ni popular dengan drama The Heirs, dan drama lakonannya yang terbaru, Doctors.

Rasanya ramai lagi yang tak tau yang Park Shin Hye akan hadir ke Malaysia untuk satu meet and greet session dengan peminat di Malaysia...Haaa...excited ke tidak?

Walaupun Sally takde la minat sangat dengan dia, tapi Sally nak share jugak dengan korang berita baik ni...macam mana nak dapatkan pass VIP untuk berjumpa dengan Park Shin Hye?


Mudah je, korang hanya perlu beli Mamonde's Signature Products the First Energy Essence/Serum yang berharga RM238, dan dalam tu akan ada satu envelope kecil yang berisi jemputan untuk bertemu dengan Park Shin Hye...tapi benda ni kiranya macam lucky draw jugak laa...sebabnya akan ada kemungkinan jugak korang tak dapat pass VIP tu..hehehe

So, kepada peminat Park Shin Hye...Jangan lupa datang dan bertemu dengan pelakon Korea kesayangan korang ni pada 14 Oktober 2016!

*Details lain Sally akan share kalau ada info nanti okay :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!