Autumn in Melbourne 2016 | Mercure Welcome Melbourne Hotel

2:54:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments


Yuhuuuu...ada ke yang menanti sambungan? Hahahaha...sebelum Sally tambahkan tahap excited korang, Sally nak share jugak la ruang berteduh Sally dengan ibu untuk 5 hari kat sana...Disebabkan trip ni lebih kepada trip yang disponsor, jadinya Sally tinggal kat hotel...

Di Melbourne sebenarnya nak cari hotel yang bertaraf 5 bintang tu agak mustahil la...kalau setakar 4 bintang tu masih lagi releven...Unless kalau korang nak sewa service apartment...then okay laa...Lagipun hotel 3 bintang dia pun pada Sally macam hotel budget biasa kat Malaysia, mungkin sebab dia agak mahal kat sana kot...Kalau korang nak consider tinggal di hotel 3.5 bintang dengan kadar budget di tengah bandar Melbourne, boleh la letak hotel ni as your choice.


So, sepanjang Sally tinggal 5 hari kat Melbourne, Sally duduk di hotel Mercure Welcome Melbourne..Hotel ni kalau tak silap Sally ada beberapa cawangan lain, means di negara yang lain laa...Bagusnya hotel ni sebab ianya terletak hanya 5 minit perjalanan daripada stesen keretapi Melbourne Central. Tram pun ada betul-betul depan hotel ni...




Sally dapat bilik yang Twin Bed...Pada Sally bilik ni agak kecil sebenarnya, tapi okay la as long as ada jugak ruangan nak solat...bilik air mmg kecik dan takde paip ye...macam biasa la...err...bidet pun takde okay...tapi nak hidup, kena la cari jalan jugak macam mana pun...


Katil Sally dengan ibu..best tidur!


Basic necessities dalam sebuah bilik tu ada laa...setiap bilik ada TV, iron board dan seterika...kettle dan teh, kopi semua ada...peti ais kecik pun ada jugak...Kiranya agak selesa jugak la nak tinggal untuk beberapa hari...Hotel ni jugak provide kita dengan sarapan pagi...disebabkan ada banyak benda yang kita tak boleh nak makan, jadinya Sally dengan ibu pilih benda yang basic jela macam roti, telur, dan oats..


So, itu jela yang boleh Sally kongsikan dengan korang pasal hotel ni...kalau korang nak tengok bilik yang lain ataupun nak buat research pasal hotel ni untuk masa depan, boleh layari website dia..

Address:
265 Little Bourke St, Melbourne VIC 3000, Australia

Phone: +61 3 9639 0555
 

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

FORWARD Kedah kembangkan promosi negeri Kedah dengan Kedah Travel Fair 2016

12:57:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Kemeriahan Tahun Melawat Kedah 2016 akan diserikan lagi dengan Kedah Travel Fair 2016 yang bakal berlangsung di Pusat Pelancongan (MATIC) Kuala Lumpur pada 23 hingga 25 September 2016.

Program yang dianjurkan oleh FORWARD KEDAH dengan kerjasama Kerajaan Negeri Kedah, Kedah Tourism, Matic, MITA dan Santai Travel ini merupakan satu langkah proaktif dalam mempromosikan Kedah sebagai satu destinasi pelancongan domestik dan antarabangsa. Ianya bakal menjadi satu platform untuk pengusaha pengusaha industri pelancongan untuk menjual produk dan perkhidmatan pelancongan secara pukal atau pada harga yang sangat kompetitif.

Program yang berlangsung selama tiga hari ini akan turut dimeriahkan dengan beberapa acara sampingan termasuk business matching (B2B), forum tamadun Kedah Tua, pelancaran buku ‘Kedah Travel Guide’, Job Fair, Persembahan Kebudayaan, pertandingan fotografi dan memperkenalkan makanan unik negeri Kedah.



Penganjuran Kedah Travel Fair 2016 adalah sangat penting untuk mendapat perhatian dan sambutan dari pelancong tempatan terutama ketika Kedah sedang menyambut Tahun Melawat Kedah pada tahun ini sehingga 2017. Pengerusi Forward Kedah, En Khairil Hanafi pula yakin program ini bakal dikunjungi oleh lebih 30,000 orang dan mampu menjana jualan lebih dari RM2 juta. Ifa Raziah telah dilantik untuk menjadi duta kepada program ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai program ini, sila layari www.kedahtravelfair.com

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!