Autumn in Melbourne 2016 | Departure

3:48:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Perghhh...Akhirnya, mood nak menaip entri travelogue ke Melbourne telah datang kejiwa..tapi dukacita dimaklumkan, Sally pergi kali ni dengan otak yang kosong...I mean I got zero knowledge about Melbourne, as I'm not really put Melbourne in my travel list..but Allah always The Greatest Planner and here I am...Jadinya jangan expect nak dapatkan info yang berkaitan dalam trip ni sebab ni kategori Sally redah je asalkan sampai..hahahaha...

Departure date tu Sally saje ambil masa malam supaya Sally dapat sampai ke sana pada waktu pagi dan teruskan perjalanan...Seperti yang korang tahu, Melbourne dan Malaysia ada perbezaan masa 3 jam...Jadinya Sally sampai kesana tepat jam 8.20pagi waktu Melbourne..


Maafkan jela muka masing-masing tu...Flight kami pukul 11.30malam waktu Malaysia...Sally pulak masih lagi kerja sebelum flight malam tu...pasal tu la dengan muka kosong, lesu tu masih lagi nak ambik gambar kan...Hahahaha..biasa la kan...typical Sally yang suka kamera...

Masa dalam flight tu Sally duduk bersebelahan dengan ibu, tapi lepas beberapa ketika tu perempuan yang duduk kat sebelah ibu tukar kebelakang...Ini kes tak nak bazir duit pilih seat la ni..hahahaha...lepas tu dah naik baru sibuk nak tukar seat, jadinya itu 3 seat Sally dengan ibu je yang occupied...Selesa gila tidur siap bersila kaki ke atas weh!


Walaupun nak ke Melbourne, darah Korea dalam diri Sally ni masih lagi menebal...jadinya kat dalam flight makan Bibimbap wehh! Bibimbap! hahahaha....Untuk ibu Sally kekalkan darah melayu dia, bagi dia makan Nasi Lemak Pak Nasser tu...Nasib la sedap tauu....lepas ni nak makan ape pulak eh masa naik flight..hmmm

Masa Sally ke Melbourne, dah masuk hujung autumn...silap jugak sebab pilih bulan May sebabnya bila hujung autumn selalunya akan kerap hujan...dan, yes..mmg hujan kerap masa Sally kesana...tapi dalam hujan tu pun, Sally redah jugak berjalan..hahahahaha...

Alhamdulillah, selamat sampai pukul 8.20 pagi...dalam banyak-banyak negara yang Sally dah pergi, Sally rasa Australia sangat la strict...nak masuk dalam negara dia mmg ada macam-macam jenis pengawasan...siap ada anjing pengesan lagi kot...Sally puas elak...tapi Sally takde la ambik gambar...kang elok ada yg keluar secara selamat, kena tahan pulak..hihihi


So, HELLO MELBOURNE!

-to be continue-

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Minyak Herba Asma Mujarab, pastikan asli baru beli.

2:07:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Pernah dengar Minyak Herba Asma Mujarab tak..?


Minyak Herba Asma Mujarab merupakan minyak herba yang membantu mengurangkan batuk, lelah, asma...Ianya juga sangat mujarab untuk hilangkan kembung perut, sakit perut, sakit gigi, terseliuh dan lain-lain lagi...Minyak ni sebenarnya dibuat khas oleh seorang pakcik yang dah lama mengamalkan perubatan tradisional kampung, jadinya minyak ni dijamin selamat dan halal. Minyak ni mendapat sambutan yang baik di seluruh Malaysia dan di luar negara seperti Singapore, Brunei, Thailand, Indonesia, Myanmar, Bangladesh dan India.

Sally sendiri gunakan Minyak Herba Asma Mujarab ni...Beberapa hari ni kaki Sally sakit, masuk angin kata orang...letak minyak ni, alhamdulillah jugak berhasil kurangkan bengkak angin tu dan dah surut pun...Biasa la bila dah berbadan besar ni..kaki kecik tu tak dapat nak tampung berat kita..hihihi

Kebetulan kawan satu office Sally pun, mak dia guna minyak ni...Sebabnya mak dia ada penyakit semput dan asma yang "mild"..Katanya mmg agak menjadi untuk emak dia..Emak dia dah takde masalah nak tidur malam walaupun cuaca sejuk...Itu yang membuatkan Sally yakin Minyak Herba Asma Mujarab ni mmg mujarab.


Biasa la, benda kalau dah elok...mesti akan ada banyak saingan...kalau saingan produk lain tu mmg dah menjadi lumrah la...tapi macam mana kalau kita bersaing dengan produk lain, yakni produk tiruan..?

 Bagi mendapatkan Minyak Herba Asma Mujarab yang asli, korang kena pastikan adanya logo hologram yang asli...macam yang Sally tunjukkan dalam gambar tu..Kalau korang nak lebih kepastian atau nak tau sendiri cara logo holgram ni berfungsi, korang boleh buka www.herbaasma.com untuk dapatkan lebih info ataupun tengok je kat video bawah ni...


Kepada korang yang menghadapi masalah seperti batuk, lelah, asma atau sakit-sakit lain...Korang boleh dapatkan Minyak Herba Asma Mujarab, mana tau usaha yang sedikit tapi kita dapat pulih. Lagipun tak salah mencuba, dah banyak testimoni berjaya menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab..InsyaAllah dengan izin Allah, setiap usaha tu mesti ada hasilnya kan?

Kalau korang nak cuba, boleh hubungi nombor Puan Nurul : 017 623 9935 (Owner) atau En. Hafiz : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) atau boleh jugak tengok senarai stokis dan dealer yang lain dekat akaun Facebook rasmi dorang...Jangan lupa cuba tau!


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!