TAG La, lepas ni tak hilang dah!

10:46:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


"Weh...nampak tak phone aku..?"
"Phone kau kan, mana la aku tau..cuba la missed call dia.."
"Okay, aku missed call dia sekarang!"


Okay, kadang-kadang memang jadi masalah bila kita nak cari barang kan..lepas tu tak tahu benda tu ada kat mana...Kalau la boleh 'call' barang tu kan mudah je kerja....Korang tau, secara purata kita menggunakan hampir 10 minit untuk mencari barang setiap hari!

Percaya tak kalau Sally cakap, korang boleh "call" barang korang yang hilang dengan TAG La!



Tapi apa sebenarnya TAG La ni...?

TAG La ni merupakan Bluetooth Tracker, yang direka khas untuk membantu orang menjejaki item penting yang mudah untuk hilang, seperti telefon, kunci, dan gadget. Fungsi TAG La ni lebih kepada "alarm" yang akan memberitahu kedudukan barang yang kita tinggalkan atau yang kita cari.



Macam mana fungsi TAG La..?

i. Korang boleh letakkan TAG La dalam beg, dompet atau barang berharga yang lain

ii. Kalau barang korang berada dalam lingkungan 75 kaki, dan korang mencari barang korang, gunakan "tracker" dan cari...TAG La akan berbunyi nyaring supaya korang boleh cari..

iii. Tidak dapat mencari telefon korang? Tekan mana-mana satu TAG La yang aktif untuk membuat telefon yang hilang tu berdering. Walaupun ia pada mode senyap.

iv. Dengan TAG La jugak korang boleh menandakan lokasi  terakhir korang, aplikasi ini secara automatik mencatat waktu terakhir dan tempat terakhir korang meletakkan barang tu. Jadi, jika korang berhenti di suatu tempat, dan kehilangan sesuatu, korang boleh tahu nak cari kat mana.

v. Ambil Selfie. Dengan TAG La jugak korang boleh mengambil gambar yang sempurna. Sbb TAG La berfungsi utk jd remote yg boleh diakses dr jauh.



Sebelum menggunakan TAG La, korang kena muat turun dulu aplikasi TROIKA Find, dari situ korang akan dapat aktifkan TAG La korang...Kalau korang masih lagi kurang faham tentang TAG La, korang boleh tengok video promo yang dorang buat...


Haaa...mudah sangat kan kalau ada tracker macam TAG La ni...Sally pun dah ada satu...rasanya nak kena letak dalam poket ibu masa pergi shopping..hahahahaha...sebab manjang hilang je dia, lepas tu jumpa je dah penuh tangan..hihihi...



Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web www.tagla.com.my atau Facebook www.facebook.com/taglaTM...

TAKE La, TAG La, NO WORRY La!

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com

10:22:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


MINYAK WANGI BRAVEHEART


Braveheart merupakan minyak wangi lelaki khusus untuk memberi motivasi golongan ini supaya berani berhadapan dengan kehidupan, kenyataan dan segala kemungkinan.

Ia tampil menguasai seluruh jiwa pemakainya. Membangkitkan iltizam seorang lelaki yang sempurna. Haruman penuh imaginasi. Gandingan aroma anggur yang menggiurkan, membawa mesej tersendiri pada diri pemakai. Haruman ini membawa dimensi baru untuk lelaki urban yang masih tersimpan ke jiwa kedesaannya. Ekstrak anggur, musk dan casmerewood memberi percikan nota-nota haruman yang penuh maskulin dan ikonik.

Komposisi segar ini mampu memperkasakan penampilan jejaka yang memakainya. Gabungan ramuan inilah yang diperlukan setiap lelaki hebat dalam misi berinspirasi. Lelaki di sebalik Braveheart berjiwa pelindung, gagah, penuh wibawa dan kekal romantik.

MINYAK WANGI SWEETHEART


Haruman yang telah memukau ribuan pencinta dan pengumpul minyak wangi. Diinspirasikan dengan bau tumbuhan dan boleh dibawa solat.

Sweetheart digambarkan ibarat semanis bayangan wajah, kesempurnaan dan keanggunan. Haruman ini dirumus khas dengan pati segar yang memukau kalbu berunsur haruman terpilih seperti vanilla, rose, buah plum dan mandarin.

Aroma sweetheart menjanjikan kepuasan, keseronokan dan keindahan. Setiap nota haruman ini memberikan keasyikan berbeza. Vanila mengusik peribadi pemakai dengan gaya feminin. Manakala mandarin melayangkan kesegaran, menitip kecergasan. Nota haruman buah plum membangkitkan energi dan kemanisan.

Kelebihan & Keunikan Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart

Minyak wangi keluaran DD Cosmetics diinspirasi dengan bau tumbuhan dan semulajadi serta boleh dibawa solat. Pati minyak wangi Braveheart dan Sweetheart diimport dari Paris. Kemudian, ekstrak haruman ini diformulasikan mengikut kesesuaian dan cita rasa pengguna Malaysia.

Haruman ini mampu bertahan 12 hingga 24 jam sehari dan bergantung dengan aktiviti yang dilakukan.

Harga mampu milik juga ditawarkan kepada pengguna iaitu hanya RM49.90 sebotol yang berukuran 30 ml manakala untuk Sabah Sarawak hanya RM59.90.

PEMBELIAN SECARA ONLINE VIA STOKIS KERINCHI – KIOSK ONLINE TERMURAH

Kerinchi.com merupakan pemborong, pengedar dan penjual online pelbagai produk kecantikan, kesihatan bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan seluruh Malaysia.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Kerinchi.Com ini ialah D’Herbs, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Jamu Ratu Dara, Jamu Mirafica Plus dan DD Cosmetics

Instagram : @KerinchiDotCom
WhatsApp: 018-233 1211

DD Cosmetics sangat mengalu-alukan mereka yang berminat untuk mendaftar menjadi stokis dan ejen. Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi:-

WhatsApp: 019-2018 014
http://www.mialiana.com/2016/07/giveaway-minyak-wangi-braveheart.html

SILA JAWAB SOALAN-SOALAN BERIKUT
    1. Umur anda?
    26 tahun

    2. Jantina anda?
    Perempuan
     
    3. Saya patut dipilih oleh DD Cosmetics dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review minyak wangi Braveheart / Sweetheart berdasarkan pengalaman saya kerana saya merupakan peminat minyak wangi dan saya mahukan koleksi daripada Sweetheart DD Cosmetics sebagai tambahan kepada koleksi saya! Lagipun saya comel dan saya wangi...hihihi

    Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 19 hingga 29 Julai 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama DD Cosmetics dalam mencari 15 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

    13 Orang Sayang Sally!:

    Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

    Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!