ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa - Sedap, tebal, layan!

3:59:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa | Mana kaki bazaar tu, meh sini Sally nak share dengan korang...Korang suka makan murtabak tak..? Kalau korang stay area Keramat, Wangsa Maju, Setiawangsa, Taman Melawati atau kot korang tersesat ada kat Setiawangsa...Sally nak suggest korang g ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa!


Rasa bersalah share dengan korang masa puasa macam ni, tapi dalam masa yang sama Sally lagi rasa bersalah kalau tak share...macam biasa ada pilihan daging dan ayam (Sally suka yang ayam)...satu keping hanya RM3! yes, you read it right...mmg harga dia hanya RM3 sekeping!


Gila ramai orang beratur nak beli...mmg ternyata sedap la kan...actually ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa mmg dah lama ada kat bazaar tu...rasanya tahun ni dah masuk tahun yang ketiga dah...Apa yang Sally suka dengan ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa, ialah mereka ni mengekalkan bentuk yang sama kepada semua murtabak dorang...


Kalau korang perasan, mereka ni gunakan satu acuan khas yang akan memberikan setiap murtabak ketebalan, saiz yang sama...so, takde la beli dua keping ada yang besar ada yang kecil...semuanya standardized!

Kalau korang risau sebab jauh nak beli untuk keesokkan harinya, jangan risau...ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa ada penyelesaiannya...korang boleh beli murtabak frozen!

Haaa! Ye...lagi sekali korang baca betul...ADE Murtabak D'Bazar Ramadhan Setiawangsa juga ada menyediakan murtabak frozen yang dibungkus 2 keping setiap pek...Satu paket RM7 shj..senang nak masak kat rumah, sahur pun boleh!


013-629 3267 

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Movie | Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai.

3:14:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Fuhhh...terbelit tau nak sebut nama movie ni...Sally baru je nampak trailer cerita ni tadi...dah lama dah pun dia released, since February 27, 2016 lagi...tapi sebenarnya movie ni diinspirasikan daripada komik bersiri manga, "Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai" by Makino (first published February, 2014)...yang bestnya movie ni telah diterbitkan selepas sebulan NTV drama special "Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai" diterbitkan...nama lain bagi NTV drama special "Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai" ni ialah The Black Devil and the White Prince yang telah diterbitkan pada tahun 2015...


Plot


Yu Akahane (Nana Komatsu) moves to a dormitory room after her father's transfer from work. She is excited that she will live in the same dorm as Takumi Shirakawa (Yudai Chiba) aka "White Prince." Yet, Haruto Kurosaki (Kento Nakajima) aka "Black Devil" kisses her as punishment for going against him. It is Yu Akahane’s first kiss. Since then, she becomes obedient to Haruto Kurosaki.
Senang kata cerita cinta budak-budak la ni tapi Sally suka dengan cerita ni..jalan cerita dia comel sangat..hahahaha...tetiba rasa macam blushing sorang-sorang...belum masuk lagi sengeh..hahahaha...

The Black Devil and the White Prince (Drama Special - 2015) ada 2 episod, manakala Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai (2016) hanya ada 1 episod yang berdurasi 74 minit...jalan cerita dia ada sedikit sama tapi ada sedikit plot yang berubah la contohnya macam ada beberapa watak yang baru...

Kalau korang nak tengok, boleh g kat link:

The Black Devil and the White Prince (Drama Special - 2015) - Episod 1, Episod 2
Kurosaki kun no Iinari ni Nante Naranai (2016) - (LINK)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

1:33:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


http://seindahcerita.blogspot.my/2016/06/segmen-sampul-duit-raya-seindahcerita.html

Salam Ramadan yang ke-10..!

Duit raya dah menjadi antara perkara asas semasa Hari Raya kan, kadang tu ada yang berlumba siapa punya sampul duit lagi cantik daripada berapa banyak duit yang ada dalam tu...jadinya Sally nak join Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita kak Nieyla ni...mana tau boleh letak duit RM1 bukak jadi RM100 ke kan...

Hahahaha..punchline melampau!

Korang pun join la sama eh! :)

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!