Steaks, Burgers dan Shakes di NY Steak Shack, Sunway Pyramid.

1:49:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Bila ke Sunway Pyramid, "nak makan kat mana..?" merupakan soalan yang paling menguji minda...terlalu banyak kedai yang ada dan kali ni Sally nak kongsi dengan korang salah satu kedai makan yang ada di Sunway Pyramid; NY Steak Shack!

Basically NY Steak Shack menjual makanan western laa...macam burger, pasta, steaks dan pelbagai lagi...terbaru ni Sally dah cuba menu baru; "The Gastronomic Adventure"...ada macam-macam makanan yang sedap, serius tak tipu...kepada peminat daging lembu dan kambing, this is the special entry made for you! hahaha..


D'Chiller (RM6.25)
Ais blended dengan campuran lemon milkshake dan daun pudina. Rasa dia sangat fresh dan tak muak.


Spicy Salsa Lamb Burger (RM25.33)
 Ini burger favorite Sally...sos salsa dia yang pedas tapi menarik kita untuk terus makan...daging burger ni dibuat sendiri oleh kitchen mereka...setiap satu patty tu berat dia 165gram...


Just Wings (RM 11.55)
Ayam ni dimasak secara deep fried, garing dan best kalau makan panas-panas...


D' Bomb (RM10.50)
Suka sangat makan meatball kan..? Ini Sally kongsi dengan korang homemade giant meatball seberat 150gram yang disajikan dengan brown sauce dan roti bakar Oregano dan jagung yang digril.


D' Perfect Match (RM63.50)
Ini wajib cuba, ada kambing yang dah diperap (200gram) dan spicy ribeye steak (200gram), disiram dengan brown sauce dan disajikan dengan nasi cendawan dan labu seperti sayur campur!


 Meaty Affairs (RM63.50)
Ini khas utk peminat daging, dalam platter ni korang akan dapat giant meatballs (300gram) , lamb leg (200gram) dan buffalo chicken wings wings..sajikan dengan nasi cendawan dan labu seperti sayur campur dan jagung!


Treasures In A Bag (RM63.50)
Selalunya kita dengan seafood je yang dimasak dan disajikan dalam beg plastik kan...jangan risau sebab daging pun ada eh... Treasures In A Bag didatangkan dengan ribeye steak (200gram) dan homemade meatballs (150gram) dimasak dengan sayur campur dan jagung dengan sos lada hitam...sedap gila weh!

Lepas ni kalau korang ke Sunway Pyramid, dan ada masalah "nak makan kat mana", korang boleh cuba makan di NY Steak Shack...Ada pelbagai pilihan masakan daging dan burgers...semuanya besar dan puas untuk kita makan...

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER
www.nysteakshack.com

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jangan takut!

11:12:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


"Jangan takut jika kita berdoa tapi Allah tak bantu, tapi takutlah bila kita terlalu lalai dan Allah masih memberikan rezeki.."

Pernah dengar orang kata, "Setiap PUJIAN tu datang dengan UJIAN"..? Selalunya kita sedih bila Allah turunkan ujian tapi tak pernah takut bila Allah berikan kita kesenangan walaupun kita melupakan DIA...Sally selalu nampak ada yang bersikap sambil lewa terhadap agama tapi masih Allah berikan kesenangan, kesihatan padanya...bagi Sally bila turunnya ujian itu lebih baik daripada kita lalai dengan kehidupan tapi Allah tak berikan ujian...betul..?

Jadinya...macam yang Sally sarankan...jangan sedih atau jangan takut jika Allah belum makbulkan apa yang kita minta tapi takutlah bila Allah berikan segalanya walaupun kita tak minta...


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!