Makan tengahari dengan set Lunch Gusto serendah RM10.95 di Fish & Co.

11:00:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments


Siapa penggemar makanan laut?

Haaaa~ untuk kornag yang buntu nak makan tengahari dimana, Sally nak cadangkan korang mencuba set Lunch Gusto di Fish & Co. Pernah dengar Fish & Co..? Kalau korang sukakan makanan laut, Fish & Co antara kedai yang korang tak boleh ketinggalan untuk mencuba.

Sekarang Fish & Co telah melancarkan set makanan tengahari "Lunch Gusto" yang berharga serendah daripada RM10.95..Korang akan mendapat satu hidangan utama dan juga air! Korang boleh pilih sama ada nak menikmati "Value Meal" atau "Premium Meal".


Hah! Jangan tak percaya ye!

"VALUE MEAL"


Spaghetti Pomoooro (RM10.95)

Spaghetti ni mmg Sally suka...Sebenarnya Sally rasa dia macam Spaghetti Arabitta tapi yang ni sedap...kalau nak kelainan sedikit, boleh la cuba.


Caesar Salad with Grilled Chicken (RM11.95)

Kalau inginkan makanan selain daripada makanan laut, boleh la cuba salad ni...kalau yang mana nak diet pun boleh makan...hihihi...tutup mata jela kat bahagian ayam tu...kira protein intake, okay ape...


Vongole Aglio Olio (RM14.95)

Kalau berselera nak makan sesuatu yang pedas, Sally nak sarankan korang rasa yang ni...Vongole Aglio Olio ni menggunakan kepah yang sangat segar dan boleh rasa manis dia...sedap dan pedas, sesuai dengan selera tekak Melayu.



The Best Fish & Chips in Town! (RM16.95)

Ini tak tipu! Fish & Co memang mempunyai "The Best Fish & Chips in Town!"...Rangup dan sesuai untuk mereka yang inginkan kesederhanaan dalam makanan...yang Sally suka mestilah kentang yang berperisa tu!

"PREMIUM MEAL"


Grilled Salmon Mediterranean (RM28.95)

Haaa! Ini special untuk peminat salmon dan mereka yang ada selera yang besar... "Premium Meal' ni sangat sesuai dengan mereka yang sukakan makanan yang sedikit berat untuk makan tengahari...Sally sukakan rasa nasi dan jugak semestinya la sebab kesegaran salmon mereka!


Seafood Lunch Platter (RM 28.95)

Kalau nak rasa semua jenis makanan laut, boleh la ambik platter ni...walaupun nampak je sedikit tapi sebenarnya sangat puas makan tau!


Kalau korang nak tau, korang boleh dapatkan "Soup of The Day" secara percuma semasa makan di Fish & Co, macam mana caranya? Korang hanya perlu upload makanan atau gambar semasa makan di Fish & Co, dan sertakan #GlobalFishCo dan jangan lupa sertakan caption "Hello from Fish & Co Malaysia"...

So, kepada mereka yang berada berdekatan dengan Pavilion KL, IOI City Mall, Main Place, USJ 21, Paradigm Mall dan The Mines Shopping Mall, jangan lupa dapatkan promosi hebat Lunch Gusto di Fish & Co. Jangan lupa promosi ni hanya terhad daripada pukul 11am sehingga 5pm sahaja, Isnin - Jumaat, tidak termasuk cuti umum.


Pilihan air yang ada macam Coke, Sprite, Iced Tea atau Passion Fruit, boleh didapati daripada promosi "Value Meal" dan "Premium Meal" yer...

Facebook :

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

MNM 25th Anniversary Hi-Tea & Dinner!

8:00:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments


Diam tak diam, tahun ni dah masuk tahun ke-6 Sally bekerja di syarikat yang sama...dan tahun ni merupakan ulangtahun yang ke 25 tahun penubuhan syarikat yang Sally bekerja sekarang...fuhhh...Walaupun syarikat kami tidak la segah nama-nama syarikat gergasi di Malaysia, tapi Sally tetap bangga menjadi sebahagian daripadanya...

Januari yang lepas, MNM telah pun menjangkau 25 tahun...dan untuk meraikan ulangtahun ni, kami buat suggestion kepada bos untuk adakan family day tapi sebab sampai ke sudah tak berjumpa tarikh yang sesuai, akhirnya Dato' buat keputusan untuk adakan MNM 25th Anniversary Hi-Tea & Dinner!



Tahun ni Sally dilantik menjadi sebahagian daripada AJK untuk uruskan majlis ni...Walaupun ada event planner yang dilantik, tapi masih ada jugak beberapa perkara yang perlu diselesaikan oleh staff...sebabnya kita lebih tahu macam mana nak jalankan majlis kan...



Disebabkan tak dapat buat family day tahun ni, jadinya semua staff kena bawa family untuk hadiri majlis ni...kali ni Sally pergi dengan ibu sahaja sebab abang Sally tak ada...huihhh~ Bertemakan smart casual sebab bos tak bagi membazir beli baju, jadinya Sally cari je baju kurung yang dah lama tak pakai..recycle sahaja...hahahaha



Ada macam-macam aktiviti hari tu...tapi tak sempat Sally nak ambik gambar semua, al-maklum laa kena berjalan kehulur kehilir kan untuk macam-macam benda...hahahaha..tapi Sally tak lepas jugak sebab kena join Couple Games...Elok sangat la kena make-up kan muka Senior Sites Supervisor kitorang...hahahaha..nasib la Goh, bukan salah Sally!

Sayangnya tak menang, tapi dapat la jugak hadiah saguhati...awalnya ingat nak join masuk karaoke, tapi bila fikir banyak benda nak kena buat dan takut terlalu rushing...Jadinya terpaksa la tarik diri..hahahaha..plus suara dah yakin tak sedap ni!



The best of the night, Sally menang lucky draw...huhuhu...alhamdulillah sangat sebab tak sangka Sally menang lucky draw yang keempat paling besar malam tu...mmg berkat doa ibu, tapi ralat juga sebab tak dapat menang Grand Lucky Draw untuk mengerjakan umrah...kesian ibu sebab dia berharap sangat Sally dapat...InsyaAllah ada rezeki lain buat dia...InsyaAllah...



Malam tu sempat jugak selfie dengan Dato'...and if you're wondering, the MNM is actually the name of Dato' himself...Dato' Mohamed Nazir Meraslam...So, kiranya MNM tu sebenarnya pangkal nama dia laaa...Sally mmg agak satu kepala sikit dengan dia...mana taknya dia la yang paling stress tengok Sally "membesar" dengan gembira padahal dia suruh kurus!



Part of the committee yang sama-sama dengan Sally dalam menjayakan majlis ni...terharu sebab masing-masing sudi meluangkan masa untuk bertungkus lumus menyediakan segalanya...syabas betteiiyy~ hahahaha...



Btw, ini antara collegues Sally yang sama-sama membantu Sally dalam tempoh 6 tahun ni...kalau takde dorang, entah macam mana la kehidupan Sally nak melayan karenah pekerja-pekerja asing kat sites, tak cukup dengan tu dengan ragam staff, dengan ragam client dan suppliers..hahahaha..semua tu mmg banyak mendewasakan Sally...persetankanlah dengan bekerja dengan syarikat yang besar, as long as kita tak susah dan selesa, Sally rasa dah cukup baik dah...

So, to MNM, Happy 25th Anniversary! :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!