Kesan selepas 14 hari menggunakan Physiogel Calming Relief Face Care.

10:54:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


Cabaran #FreeInMySkin untuk Sally dah masuk hari yang ke 14...Fuhh tak sangka diam tak diam dah 14 hari Sally menggunakan produk Physiogel Calming Relief Face Care yang mana sudah terbukti mampu mengelakkan iritasi dan melembapkan kulit kering yang sensitif.

Sebenarnya, lain orang lain la kesannya...Mungkin ada yang sesuai dan mungkin juga ada yang tidak sesuai...Physiogel Calming Relief Face Care ini memang direka khas bagi mereka yang ada masalah kulit sensitif...Jadinya mereka yang berkulit sensitif sangat la disarankan untuk mencuba rangkaian produk ini...Sally yakin korang takkan menyesal.



Tips yang paling Sally rasa penting bagi mereka yang berkulit sensitif ataupun kulit yang biasa ialah penjagaan muka daripada segi kebersihan wajah dan juga kena pastikan wajah kita sentiasa lembap dan terhidrat. Kulit yang ada banyak masalah selalunya datang daripada gaya penjagaan muka dan produk yang digunakan serta faktor usia itu sendiri...

So, Sally malas nak cakap banyak...Sally nak terangkan cara penggunaan produk Physiogel Calming Relief Face Care.



Physiogel Calming Relief Gentle Cream Cleanser.
Pembersih yang amat lembut di kulit untuk mengelakkan iritasi.

Cara penggunaan :
1. Picitkan pembersih di atas tapak tangan.
2. Sapukan rata dan urut lembut untuk 20 saat
3. Bersihkan wajah dengan cotton pad bagi mengeluarkan sisa kotoran, tidak perlu dibilas.



Physiogel Calming Face Cream / Face Cream Rich.
Digunakan untuk melembapkan kulit kering dan sensitif.

Cara penggunaan :

1. Calitkan krim di serata wajah, terutamanya di kawasan yang kering dan bermasalah contohnya dahi, pipi dan bahagian dagu.
2. Untuk dapatkan kesan yang lebih bagus, urutkan sapuan tadi keatas.
3. Gosokkan kedua belah tapak tangan sehingga terasa panas sedikit dan letakkan diwajah untuk dapatkan penyerapan penuh.
4. Gunakan dengan kerap untuk melihat kesannya.



Nampak tak, langsung tiada iritasi atau pun kulit kemerah-merah walaupun Sally berada bawah cahaya matahari terik...Satu benda yang Sally suka dengan produk ni ialah ianya tak buat kulit kita gatal walaupun ketika berpeluh...

Physiogel® Biomimic Technology™

Didalam rangkaian Physiogel Calming Relief Face Care, mempunyai Physiogel® Biomimic Technology™, yang mana merupakan satu teknologi yang telah dipertingkatkan. Didalamnya mengandungi lipid yang sama seperti yang terdapat secara semula jadi dalam kulit.

Lipid yang terkandung dalam Physiogel® Biomimic Technology™ melindungi sel-sel kulit, dan mengekalkan kelembapan kulit. Sel-sel kulit yang dikelilingi oleh lipid, membentuk satu pelindung, yang bukan sahaja mengelak daripada kehilangan air dari dalam, tetapi juga daripada kemasukan alergen dari luar.



Untuk maklumat lanjut dan video Physiogel® Biomimic Technology™, sila layari: http://www.physiogel.com/my/science-of-physiogel.html

Ini ada berita baik yang Sally nak kongsikan, kalau korang berminat nak mencuba rangkaian Physiogel Calming Relief Face Care, korang hanya perlu ikut dua langkah mudah seperti dibawah:

1. Pergi ke laman Facebook [https://www.facebook.com/physiogelmalaysia] dan klik "LIKE"
2. Kemudian, layari [https://my.freeinmyskin.com/sample.aspx] untuk dapatkan sample produk ni secara percuma!

Mudah sahaja kan..? Jangan lupa cuba tau!

Physiogel Malaysia website
http://www.physiogel.com/my

Physiogel Malaysia Facebook fanpage
https://www.facebook.com/physiogelmalaysia

Product campaign video
https://www.youtube.com/watch?v=WkdtkRDKq2U

How do I know if I have sensitive and irritable skin?
http://www.physiogel.com/my/understand-your-skin/sensitive-skin/article1.html

The science of Physiogel (with video of Physiogel BioMimic Technology)
http://www.physiogel.com/my/science-of-physiogel.html

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Majlis Penjenamaan Semula Benang Hijau & Pengumuman Peraduan Ibuku.

11:39:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Siapa tau BENANG HIJAU..?

BENANG HIJAU ini merupakan sebuah label pakaian wanita yang sudah mula mencuri tumpuan dalam industri fesyen patuh syariah sejak tahun 2012. Haaa! Kepada peminat dan pelanggan setia BENANG HIJAU, ini Sally ada satu berita gembira nak bagi tahu korang!



Sempena dengan pembukaan secara rasmi butik terbaru BENANG HIJAU, yang bertemakan “Inspirasi Wanita Anggun” di Shaftsbury Square, Cyberjaya, pihak BENANG HIJAU bermurah hati ingin menghadiahkan pakej umrah kepada pelanggan setia BENANG HIJAU (#BHDarling).

Yang lebih istimewa sebab korang boleh membawa bersama ibu kesayangan korang!

Peraduan yang berkonsepkan “Ibuku” ini menanti penyertaan dari semua dengan syarat yang cukup mudah. Semudah 1,2,3!


Pemilik Benang Hijau, Puan Fadzilah Mamat

1. Pelanggan hanya perlu bergambar bersama ibu mereka di mana-mana cawangan butik BENANG HIJAU.
2. Kemudian muat naik foto berkenaan di laman Instagram dan Facebook anda bersama coretan pendek memori terindah antara anda berdua.
3. Akhir sekali jangan lupa sertakan hashtag #benanghijauumrahcontest dan tag @benanghijau untuk melayakkan anda tercalon sebagai pemenang bertuah “Ibuku”.

Bermula 1 Mei hingga 31 Julai, tiga pasangan ibu dan anak yang bertuah akan dipilih sebagai pemenang tajaan pakej ibadah Umrah kempen “Ibuku”.

Selain Cyberjaya yang menjadi lokasi bagi rangkaian ke-18 label butik muslimah ini, BENANG HIJAU juga bakal menjadikan AEON Kota Bharu, Kelantan sebagai cawangan terbaru dalam empayarnya pada hujung April ini.


Model, Suffila Aida

BENANG HIJAU Cyberjaya
Dibuka dari 11pagi-8malam.
Untuk maklumat cawangan lain, lawati Instagram @lokasibenanghijau.
Jualan atas talian tersedia di www.benanghijau.com

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Resepi : Bubur Chacha

9:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Cha Cha Cha~

Hihihihi...Sally ni demam...dah masuk lima hari dah harini...Biasa la orang tua kalau jarang demam, sekali kena...haaa..nah, rasakan la kau...

Bila dah demam ni, mmg selera tu mati...Dek kerana selsema, belum masuk lagi dengan sakit tekak dan macam-macam lagi...Tapi bila sakit jugak la macam-macam benda yang kita teringin nak makan...Sally daripada kelmarin lagi teringin nak makan bubur chacha...sampaikan sanggup redah hujan semalam sebab nak beli chacha dengan keledek...


Okay la..malas bebel lama-lama...korang kalau nak buat, boleh la ikut resepi ni...kalau yang mana dah pro tu..buat-buat la baca pastu komen..hahahaha...

BUBUR CHACHA
1 cawan chacha segera
1 biji ubi keledek (dipotong dadu)
2 cawan santan pekat
1 keping gula melaka
1 cawan gula
2 sudu besar sagu (direndam dengan air)
2 helai daun pandan (disimpul)
Sedikit garam

Cara-cara
1. Rebus chacha sehingga lembut dan kemudian toskan.
2. Rebus ubi keledek sehingga hampir empuk dan toskan, masukkan sedikit garam masa rebus.
3. Lepas dan rebus chacha dan keledek tu, masukkan santan, gula melaka, gula, garam, sagu dan daun pandan bersama chacha dan keledek ke dalam periuk.
4. Masak dengan api yang sederhana dan pastikan sentiasa dikacau. Masak sehingga mendidih kemudian tutup api.
Tips :
a. Lebihkan gula melaka daripada gula pasir, lebih sedap kalau dapat gula kabung.
b. Lebih sedap kalau ada keladi, nangka atau kentang.

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!