Ucapan 'Terima Kasih' pun dah besar rahmat.

3:44:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Bergelar blogger dan kadang-kadang hadir sebagai media ni sedikit sebanyak merubah kehidupan Sally dalam dunia blog...Kadang-kadang rasa macam tak best bila buat kerja secara percuma, berhempas pulas nak kena cover event orang..tapi bila kita minat...setiap sesuatu tu menjadi kebanggaan kita..

Pernah tak korang rasa gembira lepas siap satu-satu entri...?

Sally macam tuuu...kadang-kadang buat entri je pun tapi gembira dia macam baru lepas menang medal kat sukan tahunan...eh? Hahahahaha..okay tak-tak, Sally gurau je...cumanya ada la rasa bangga kat diri sendiri lepas siapkan satu-satu tugasan tuu..huhuhu...

Selasa lepas, Sally sempat ke "The Story Episode 3" yang diadakan di Istana Budaya...kalau korang nak tau "The Story" merupakan satu sesi perkongsian bersama tokoh-tokoh ternama Malaysia, yang berjaya dalam bidang masing-masing...dan "The Story Episode 3" telah menampilkan individu seperti Tan Sri Nadzmi Salleh (Pengerusi Konsortium Transnasional Berhad), Datuk Aznil Haji Nawawi (Host Nombor Satu Malaysia) dan Datuk Norman Abdul Halim (Presiden Eksekutif & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan KRU Studios).

Selepas sesi tamat, Sally sempat menghadiri "press conference"...Macam biasa la PC selalunya akan memberi ruang kepada media untuk menemubual tokoh-tokoh yang telah dijemput dalam sesuatu majlis tu...

Selalunya, media lebih selesa bertanya dalam kelompok yang sedikit berbanding bertanya secara rawak...dan apa yang menarik perhatian Sally ialah apabila MC ingin menamatkan majlis sebelum sesi temubual dengan kumpulan yg kecil...

"Saya rasa para media sudah tiada apa-apa soalan untuk ditanya...semua cuma tunggu masa nak makan sahaja kan..?" - MC

Yang paling terasa bangga, terharu apabila Datuk Aznil Haji Nawawi atau PakNil terus ambil microphone dan berkata, "Saya tak rasa yang media sanggup bersengkang mata hanya kerana makanan, tapi mereka buat kerana mereka sayangkan kerja mereka...Kalau tanpa kehadiran media, mana mungkin adanya saya disini..mana mungkin adanya anda semua disini...terima kasih saya ucapkan kepada wakil media yang ada pada malam ni...."

Tak tahu la korang, tapi kalau Sally...ucapan terima kasih daripada pihak penganjur, atau sesiapa sahaja semasa kita buat kerja itu sebenarnya dah cukup besar rahmat bagi memberikan Sally lebih keyakinan nak buat kerja...Tak susah pun kan nak ucapkan terima kasih..?

Tan Sri Nadzmi Salleh dan Datuk Aznil Haji Nawawi.

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!