Kenapa Song Joong Ki tidak mempunyai akaun media sosial?

11:38:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Fuhhh! Demam “Descendants of the Sun” makin lama makin hebat...Serius Sally tak sangka yang drama ni boleh capai rating yang sangat tinggi di Korea...Episod 11 semalam pun dah mampu capai 41% ... Padahal drama-drama lain selepas tamat tayangan pun masih belum mampu nak capai target rating setinggi tuu...

Bila demam Descendants of the Sun mula merebak.

Bila dah obses dengan drama, secara "semulajadi"nya peminat akan mula la mencari pasal pelakon-pelakon yang ada dalam drama tersebut...Dalam kes Descendants of the Sun ni ramai yang pertikai kenapa Song Joong Ki tiada media sosial seperti artis-artis yang lain yang mana agak aktif di media sosial seperti Instagram, Twitter, SNS dan Weibo...



Dalam salah satu temuramah di Korea, Song Joong Ki ada memberitahu sebab kenapa dia tiada mana-mana sosial media...

“There are many different opinions on that. Even people close to me have their own ideas. But, the reason is simple,” Song Joong Ki reveals. “I’m not tech-savvy at all.”

“I don’t use social media because I’m not good at it. I don’t know how to use it,” he laughs, explaining how it’s challenging for him to keep up with the latest technology, including social media."

Tuu haaa...jawapan dia mmg sangat tak disangka..hahahaha...sebab dia bukan artis yang mengikuti perkembangan dunia teknologi, jadinya dia tiada la mana-mana sosial media...Senang kan..?

Kalau yang mana ada follow akaun yang mengaku dia Song Joong Ki, jangan terpedaya ye..sebabnya akaun tu hanya akaun yang diadakan oleh peminat Joong Ki, bukannya akaun yang diwujudkan oleh Joong Ki sendiri...Jadinya, jangan bersedih laa ya!

Sally ada follow akaun Instagram official photographer untuk drama ni... Kalau korang nak tengok gambar-gambar yang cantik untuk drama ni...boleh la jengah akaun Instagram dia..

A photo posted by 임효선 🆂🆃🅸🅻🅻 📸 (@lim_hyoseon) on

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pengaruh Korea kepada rakan sebaya, makan Patbingsu kat Caffe Bene.

8:30:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Nampak tak tajuk Sally makin lama makin melampau...hahahaha...Sally sebenarnya tak tahu kenapa Sally ni macam agak obses sikit dengan Korea...Padahal bukannya ada apa sangat...hahahaha...Sejak Syifa' Azhar sambung belajar kat UniKL..dia memang selalu jadi mangsa kalau Sally teringin nak makan apa-apa...kalau teringin je dia mesti akan jadi manusia yang pertama tak senang duduk..hahaha...Sally pernah teringin nak makan something sampai menangis-nangis sebab sampai ke sudah tak dapat...Nampak tak kalau Sally dah teringin tu memang kena terus carikan..?

Sepanjang minggu lepas Sally asyik bebel dekat dia yang Sally nak makan bingsu...tapi masalah bila Sally takde masa dan takde orang yang nak teman kesana..Haihhh...Sally mmg sedih gila bila takde orang nak teman, selain daripada harga patbingsu yang tidak menggembirakan masa orang belum gaji...

Jadinya Ahad lepas, selepas Sally lapor diri untuk cover event Nivea (akan Sally update nanti)...Dah selesai tu Sally terus ajak Syifa' Azhar dengan Dayah & Ibu untuk makan bingsu kat Caffe Bene!

Walaupun belum gaji...kita tutup mata dan bayar je!



Sally malas nak cerita pasal asal usul Caffe Bene ni, jadinya korang rajinkanlah diri baca entri Patbingsu Moment @ Caffe Bene, Sunway Pyramid ni ataupun pergi Google! Hahahaha...Sally nak cerita pasal Bingsu je sekarang ni...


Disebabkan Sally dengan Dayah belum gaji, ibu pulak follow Sally je dan Syifa' masih belum dapat elaun...Jadinya kita ambil 2 je yang single okay...Kali ni Sally pilih Strawberry Bingsu dan Green Tea Bingsu.

Di Caffe Bene ni ada macam-maca jenis Bingsu, kalau Sally...Sally mmg suka Green Tea Bingsu dengan Coffee Bingsu...Chocolate Bingsu selalunya akan menjadi promotional item dan akan dijual dalam saiz double...So, cuba la kalau korang jenis sukakan coklat...


 Memang puas hati hari tu sebab dapat Bingsu yang menjadi idaman kolbuuuu..Hahahaha...If you're wondering why did I bring my mum to the event, itu sebab Sally tak nak tinggalkan dia pada hari cuti...dah la Sally kerja dari Isnin sampai Sabtu, Ahad pulak ada event...lagi laa...kesian dia kan....


Sebenarnya ada banyak sangat kedai yang dah mula menjual bingsu kat Malaysia ni...Macam Dal.Komm Cafe, Hanbing Korean Dessert Cafe dan macam-macam kafe yang datang daripada Korea majoritinya akan ada bingsu dalam menu mereka, tapi bagi Sally...Caffe Bene masih lagi antara yang paling murah..hihihi...Dalam ekonomi Malaysia sekarang ni...kita kena berjimat cermat okay?

Siapa pernah makan bingsu..? Angkat tangan sikit!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!