[Post] Hebahan mengenai Program Amal bersama Anak-Anak Gelandangan Anjuran Hanis Kamal Bakar & artis Malaysia.

4:34:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Sally mewakili blogger Faez Ramly sebagai Official Media Blogger untuk Program Amal bersama Anak-Anak Gelandangan Anjuran Hanis Kamal & artis Malaysia, ingin menjemput mana-mana blogger yang berkelapangan pada hari Sabtu (26/03/2016) bagi sama-sama menyumbang tenaga dalam program ini...

Bagi pihak penganjur, mereka berharap blogger dapat membantu menyumbangkan tenaga dan juga memberi hebahan tentang program ini dan semestinya diharapkan usaha ini bukan hanya secara berkala tetapi berpanjangan...

Program ini akan diadakan pada :-

Tarikh : 26 Mac 2016 (Sabtu)
Jam : 4 petang (Pengumpulan Barang)
Program bermula : 9 malam
Lokasi : Sekitar kawasan Chow Kit, Kuala Lumpur.

Matlamat Program Amal bersama Anak-Anak Gelandangan

Penganjuran Program Charity Anak-Anak Gelandangan ini adalah bertujuan untuk memberi kesedaran dan rasa motivasi kepada masyarakat tentang kepentingan silaturahim, persaudaraan, kesukarelaan, bertanggungjawab dan melakukan kebajikan kepada masyarakat umum serta memupuk budaya sayang menyayangi antara satu sama lain.


Kredit : Faez Ramly

Objektif Program
  • Memberi kesedaran tentang tanggungjawab sosial terhadap anak-anak gelandangan.
  • Memupuk sifat penyayang dalam kalangan masyarakat terhadap golongan yang kurang bernasib baik.
  • Membina semangat kerja berpasukan dan persefahaman melalui sukarelawan.
AJK Program Amal bersama Anak-Anak Gelandangan di antaranya :
  1. Zman Dian - Penganjur
  2. Miza & Koie - HKB Crew
  3. Kak Ann / Datin Nani - Radio Wanita 4U
  4. Abg Lan / Abg Zali - Blood Brothers
  5. Emerald - Persatuan Kita Sama
  6. Faez Ramly - Official Media Blogger
  7. Eijjat & Kery & Echa - The Family
  8. Usahawan Muah
  9. Explore Angel's Club
  10. PEWARIS Malaysia
  11. Big Unity Event
Artis yang bakal terlibat dengan program ini seperti :-
  • Rockers Otai 90-an
  • Pelakon Malaysia
  • Mentor
  • AF
  • Model
  • Designer
Kepada mana-mana blogger yang berminat nak turut serta, boleh terus berhubung dengan Faez Ramly (019-2061053).. Sally dan juga kak Kolin Zainal akan turut sama dengan Faez Ramly pada hari kejadian nanti...Sally harap dapat berjumpa dengan blogger-blogger lain disana.

Sumbangkan tenaga kita untuk mereka, mana tau ada saham kepada kita kelak.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hadiah terbaik buat BFF!

3:42:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


Ni sebenarnya Sally nak cerita pasal rantai je...disebabkan ramai yang tanya...kat mana Sally beli rantai ni...

Menginjak ke usia 8 tahun usia persahabatan Sally dan kawan-kawan baik Sally daripada zaman kolej, Hidayah, Syifa' dan jugak Iera...Sally ada beberapa kali bercerita pasal mereka dalam blog ni...Sally terfikir nak dapatkan satu hadiah yang special untuk dorang...fikir punya fikir...tak tau nak beli ape...Sally ni pulak mmg suka suka beli barangan secara online, jadinya cuba-cuba la bukak laman web Aliexpress.com


Sally jumpa rantai ni...awalnya Sally cuba cari friendship bracelet, bracelet charms dan macam-macam la sebelum Sally jumpa dengan rantai ni...Awalnya ralat nak beli sebab rantai ni ada 3 je dan Sally nak hadiahkan kepada 4 org termasuk diri sendiri...Sally cuba la cari dan cari lagi sampai la jumpa yang ada 4 macam ni...fuhhh...lega! Terus Sally klik untuk beli...


Kebetulan pula batu yang ada pada rantai ni mmg warna kesukaan masing-masing...Jadinya yang merah Sally bagi kepada Hidayah, yang hijau untuk Iera, purple untuk Syifa' dan yang warna biru mestilah untuk Sally kan...

Walaupun harganya tidak seberapa, tapi Sally masih harap yang mereka akan suka...dan jadikan rantai ni sebagai lambang persahabatan kami...Semalam dah bagi kat Syifa'...dia terus pakai..hihihi...

Kalau korang berminat nak beli rantai ni, boleh klik SINI...semua urusniaga dalam dollar yer...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yellow Cafe di Dongdaemun, kafe terbaru bagi peminat susu pisang Korea!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Seperti yang Sally selalu tekankan, Korea dan Sally berpisah tiada..hihihi...Sally mmg rasa terikat dengan Korea ni...sampai la setiap satu benda pasal Korea menjadi kemestian untuk Sally tau...

Yang terbaru ni ialah pasal pembukaan sebuah kafe baru di Korea...Pengeluar susu pisang yang paling terkemuka di Korea, Binggrae telah membuka sebuah kafe yang dinamakan "Yellow Cafe" di Hyundai City Outlet, Dongdaemun. "Yellow Cafe" ini didedikasikan buat semua peminat susu pisang di seluruh dunia...



Kalau korang nak tau...sejak tahun 1974 hampir 800,000 botol susu pisang sudah terjual di Korea sahaja...Bayangkan berapa ramai peminat susu ni sebenarnya kan...kepada korang yang bakal atau merancang ke Korea, susu pisang keluaran Binggrae merupakan benda yang wajib korang cuba...

Yellow Cafe sudah mula dibuka bermula 11hb Mac yang lepas lagi...



Selain daripada susu pisang, pelbagai barangan yang berunsurkan pisang ada dijual dikafe ni...hanya perlu pilih mana yang korang suka...



Pelbagai jenis minuman yang berunsurkan pisang ada dijual dikafe ni termasuk la Banana Latte, Banana Shake, aiskrim dan juga pelbagai jenis kek, pastri dan puding.



Kalau korang berkesempatan ke Korea, spesifiknya ke Seoul...boleh la ke Yellow Cafe ni tau!

Yellow Cafe
Level Basement 2, Hyundai City Outlet
Dongdaemun (beside DOOTA shopping mall)

Operating hours:
Sunday - Wednesday : 11:00-22:00
Thursday - Saturday: 11:00 to 23:00



Credit : Korea Tourism Organization

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!