Dugaan bulan Mac yang maha kuat.

11:27:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Bulan Mac tahun ni sangat mencabar buat Sally...entah kenapa...satu persatu datangnya dugaan dalam hidup ni...Sampai masa Sally menangis tanpa tahu sebab...Tengah buat kerja menangis, tengok TV boleh menangis, masa tidur pun boleh menangis...tu belum lagi menangis masa tengok drama Korea..eh?

Sally bukannya cengeng sangat sebenarnya..tapi ada kalanya bila berdiam diri tu lebih baik daripada menghebahkan kesedihan kita...Jadinya jiwa tu agak rapuh, agak mudah goyah sedikit...Bukannya niat menidakkan ujian yang Allah turunkan...tapi manusia...realitinya jiwa lemah, bukan sehebat mana yang disangkakan..

“People are always blaming their circumstances for what they are. I don’t believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can’t find them, make them.”George Bernard Shaw

Jujur kata, Sally sendiri menyalahkan keadaan...Keadaan yang memaksa, keadaan yang menyebabkan jadinya sesuatu perkara...Padahal jauh dilubuk hati tahu...Allah masih sayangkan aku dan berikan ujian ini...tidakkah kau bangga Allah masih sayangkan kau, masih mahu kau mengingati-NYA dikala kau sedang hanyut jauh...hanyut dengan keindahan dunia dan melupakan akhirat yang hakiki....

Lalai...

Sally sedar sebenarnya Sally dah jauh, dah lalai dengan kehidupan...lebihkan kehidupan walhal semuanya duniawi...nyatalah Syaitan tu mmg sedang berhasil menyesatkan manusia...Allahu...Terima kasih Allah kerana masih mengingati umat-MU...Jika pernah nampak Sally lalai, bantulah...sedarkan Sally...Jangan dibiarkan hanyutnya seorang manusia ni hanya kerana dunia. Sally mohon bantuan.

“Don’t let the fear of the time it will take to accomplish something stand in the way of your doing it. The time will pass anyway; we might just as well put that passing time to the best possible use.”Earl Nightingale


When you come to the end of your rope, tie a knot and hang on.” – Franklin D. Roosevelt

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2016

8:43:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments


Kepada meraka yang lepasan SPM yang masih mencari peluang untuk menyambung pengajian, ni Sally nak suggest untuk mencuba daftar ke Kolej Profesional MARA atau KPM.

KPM menawarkan pengajian Diploma dan Higher National Diploma dalam bidang yang lebih khusus ke arah perniagaan. Yang menarik tentang Kolej Profesional MARA ialah yuran pengajian akan dibiayai oleh pihak MARA dan pelajar yang terpilih masuk akan mendapat elaun bulanan selama pembelajaran mereka.


Link Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA : SINI

Untuk senarai program yang ditawarkan, boleh klik : SINI
Walaupun mungkin kolej ni tak la sepopular universiti-universiti yang ada kat Malaysia ni, tapi paling kurang masih ada jugak tempat untuk kita menimba ilmu...bukan universiti yang menjadi taruhan, tapi pengalaman dan juga sikap kita yang menjadi perbandingan...Tak rugi masuk kolej yang kurang popular, janji kita pandai mencipta nama dan ambil pengalaman dan serap segala ilmu selagi mampu.
Ada 6 kolej di seluruh negara, boleh jenguk kat SINI...
Cepat isi tau..permohonan dibuka daripada 1st March 2016 - 29th April 2016 je...

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!