Navagio Beach, Zakynthos Island - Cantik gilaaa!

3:17:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Lepas filem Dilwale, ramai yang macam tertarik dengan lokasi mereka shoot untuk OST tu...kalau tak silap Sally kat Ireland kan..? Sally ni jenis suka tengok environment masa tgh tgk drama atau apa-apa movie...Kind of inspiring you know...

Sebagai seorang perempuan yang mmg kaki travel, Sally memang jenis mudah tertarik pada sesuatu kawasan...Baik yang ada dalam drama, atau pun kemana-mana tempat dalam dunia ni...Sally mmg suka laut...Sally rasa ramai yang tau kalau korang baca travelogue Sally...Sally obses dengan laut ye...

Navagio Beach, Zakynthos Island, Greece.





Sally yakin ada antara korang mesti tak pernah tau pasal pulau ni...Sally tertarik dekat pulau ni lepas tengok episod 3 drama Descendants of the Sun. Ya Allah...rasa macam nak menangis tengok laut dia, tgk batuan kat situ...pasir, batu...semua laa senang kata...Sumpah cantik..!

Kebiasaannya drama Korea akan lebih mengetengahkan negara mereka sendiri dalam drama...tapi kali ni Sally macam excited sikit sebab dapat tgk dunia luar..hihihi



Pantai Navagio, atau Pantai Shipwreck adalah sebuah teluk yang terbuka, juga dikenali sebagai "Smugglers Cove" di pantai Zakynthos, di Kepulauan Ionian Greece...Pantai Navagio pada asalnya dikenali sebagai Agios Georgios...Ramai yang kategorikan pantai ni sebagai pantai yang paling cantik di Greece...Rasanya Sally kena setuju dengan ni kan...

Mmg ternyata kita tak mampu nak fikir apa yang telah Allah ciptakan...setiap satunya ada kecantikkan mereka yang tersendiri...terasa sikit sangat pengalaman hidup yang ada bila ternyata banyak benda sebenarnya yang kita tak tau...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Descendants of the Sun

9:26:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Yeay! Drama baru lagi....Ni drama yang paling Sally tunggu sebab dah lama gila tak tengok Song Joong-Ki berlakon...Lama gila rasa nak tunggu dia balik daripada jadi army tuuu...hihihi...Sally rasa rata-rata peminat drama Korea akan lebih excited nak tunggu drama ni daripada drama Please Come Back Mister yang Sally kongsikan semalam...

Sebab pertama, watak utama dia #SongSongCouple...Haaa...sape pulak Song-Song Couple ni kan...? Dorang ni sebenarnya kongsi surname yang sama...dan dua-dua pelakon ni mmg sangat hebat dalam dunia lakonan...siapa lagi kalau bukan Song Joong-Ki & Song Hye-Kyo...Mana yang tak kenal Song Hye-Kyo ni mmg bukan peminat drama Korea yang awal-awal dulu...sebabnya dia mmg famous dengan drama "Full House" dan "Autumn in my Heart"...

Tapi...selain daripada Song Joong-Ki, Sally sebenarnya tengok drama ni sebab ada Onew (SHINee)...Hehehe...suka dengar suara Onew menyanyi..hihihi...tapi dalam ni watak dia macam tak banyak sangat...takpe laa...asalkan Song Joong-Ki ada..hihi


Synopsis
The United Nations sends peacekeeping troops to a dangerous war-torn country. Part of that military convoy is Captain Yoo Shi Jin, who leads his team of the Special Warfare Command Unit into the most hazardous territory.
There, he meets Dr. Kang Mo Yeon, a volunteer with Doctors Without Borders, the humanitarian organization trying to contain the rampant injuries and diseases in the disaster area. As Shi Jin and Mo Yeon work side-by-side, can they help each other to carry out their missions and make it back home safe? 

Main Cast:
Song Joong-ki ~ Song Hye-kyo ~ Kim Ji-won ~ Jin Goo ~ Onew ~ Kang Shin-il

First episode date:
February 24, 2016

Network:
Korean Broadcasting System (KBS)

Number of episodes:
16 Episodes

Written by:
Kim Eun-sook, Kim Won-seok

Languages:
Korean, English

Genres:
Romance Film, Drama

Watch online : Descendants of the Sun 
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!