Plan To Start Your Health Right in 2016

4:50:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Tahun 2016 ni...ada yang masih kekalkan usaha nak kuruskan badan...tapi Sally tak pernah ada niat nak kuruskan badan...tapi tahun ni Sally cuba nak kekalkan gaya hidup yang sihat...makan secara "bersih"...

Harituu ada la join satu sharing session, "Plan To Start Your Health Right in 2016"...Sharing session ni dijalankan oleh Chantel Liew...

Chantel Liew is an award winning health nutritionist and business builder. She took a leap from the familiar by joining Usana after her first child. After 7 years in the business, she is a Diamond Director, mentoring and coaching many female leaders to succeed. She believes that network marketing makes it possible to have it all, a happy family, joyful marriage and time for the kids. Find out more about her at www.chantelliew.com

Masa sharing tu dapat beberapa tips untuk makan secara sihat...bukan diet je yang boleh sihat tau...Yang penting kita kena pandai kawal apa yang kita makan, kawal kalorinya dan kena jaga masa makan...

Masa makan yang sesuai:

Sarapan : 7am-9am
Makan Tengahari : 12pm-2pm
Makan Malam : 6pm-8pm

Yang paling penting, jangan pernah tinggalkan sarapan pagi!!



Makan malam tuu ditaja oleh kafe Raisin' The Roof...Kafe ni mmg serve semua jenis makanan yang mmg sangat sihat dan bersih...Jangan ingat bila kita diet, kita tak boleh makan makanan yg sedap...contohnya macam Purple Pecan Pie tuu...Sally mmg suka sangat...terutamanya kacang pecan dia tuu...syok sangat makan!

Facebook : Raisin' The Roof


Jujur kata, Sally sebenarnya tak yakin boleh ikut menu yang dorang anjurkan, but guess what..?

It's my fifth day!

Walaupun agak susah pada awalnya...tapi Sally rasa agak selesa dengan cara makan ni...mmg agak sedikit drastik perubahan diet yang biasa..tapi okay jugak laa...takde rasa nak pitam atau nak pengsan ke even tak makan nasi semua tuu...


Sally juga cuba mengamalkan diet dengan bantuan USANA...Usana ni merupakan salah satu meal replacement yang mana membantu kita membersihkan lemak di dalam badan dan membantu mengurangkan berat badan secara sihat...Tak perlu berlapar pun dan yang penting badan tetap rasa bertenaga...

USANA was a public listed company in USA founded by immunologist and microbiologist Myron Wentz. USANA products encompass three product lines: USANA Nutritionals (Essentials, Optimizers, and Digestion/Detox nutritional supplements), USANA Diet & Energy (RESET meal replacement shakes, and Sensé personal care (skin care, skin treatment) that market in 20 countries.
So far, Sally masih boleh tahan dengan diet dan meal replacement menggunakan bantuan USANA...Nanti Sally akan share lagi macam mana kesannya lepas ni ye...Harap-harap ada sedikit perubahan dalam badan ni...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rasa kosong tapi tak tahu kenapa

9:23:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments



Pernah tak korang berada dalam keadaan tiba-tiba jiwa rasa kosong sangat tapi tak tahu sebab apa...bukan rindu, bukan sedih, bukan jugak penat tapi just nothing, kosong....

Beberapa hari lalu tiba-tiba Sally berada dalam state of empty mind...rasa macam lost tapi tak tahu apa yang hilang...Sampaikan mood nak bercakap, berbual...semua hilang...spoil for all day long~


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!