REVIEW | Death Note: Light Up The New World

9:35:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments



REVIEW FILEM Death Note: Light Up The New World | Sally mmg peminat Death Note...daripada yang nombor satu sampai nombor 3 Sally selalu follow...dan bila dapat tau ada Death Note: Light Up The New World yang baru keluar kat pawagam, terus berdesupp laju g pawagam walaupun sorang-sorang je...hahahaha...

Kalau korang yang follow Death Note, mesti tau yang watak utama kedua-duanya (Ryuzaki : L) dan (Kira : Yagami Light) dan mati...sebenarnya bila dapat tau ade movie Death Note yang baru ni..macam curious pulak siapa yang akan kendalikan watak ni...walaupun sequel, Sally berharap sangat movie ni takkan menghampakan...

TRAILER

Genre: Crime / Drama / Thriller

Running time: 135 Minutes 

Release date: 8 Dec 2016 

Starring: Masahiro Higashide, Sosuke Ikematsu, Masaki Suda, Erika Toda, Rina Kawaei, Mina Fujii 

Synopsis: 10 years have passed since the confrontation between Kira and L, and this time, six different Death Notes have fallen to the human world. The Death Note is a supernatural notebook that can grant its user the ability to kill anyone by the writing the person`s name on its pages. The world begins to fall into chaos as six is the maximum number of notes that can exist at once. Global mass murders caused by the Death Notes prompt world famous private investigator Ryuzaki, who is the rightful successor of L, to investigate. When a computer virus called Kira start spreading the message to turn in the six Death Notes, this started a confrontation between people who want to stop Kira and the person who wants its revival.

Directed By: Shinsuke Sato
 
Plot kali ni agak berbeza sebab semuanya watak baru...dan ada RYUZAKI yang baru yang terhasil daripada DNA "L" yang dah mati...dan kebangkitan KIRA yang baru dan juga kemunculan beberapa buah buku Death Note yang baru...kali ni punya aktiviti pembunuhan takde la terlalu ekstrem macam yang sebelum ni punya dan watak RYUZAKI yang baru ni kurang menyengat daripada L yang lama...Personally, Sally tak berapa suka dengan sequel ni...mungkin expectation Sally terlalu tinggi..hahahaha...So, kepada peminat Death Note...Jangan lupa tengok tau!

You Might Also Like

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!