Korean Movie | Seondal: The Man Who Sells the River

9:34:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Seondal: The Man Who Sells the River | Hmmm...dah nak penghujung 2016 ni..makin banyak drama yang keluar...Haaa...ini Sally nak suggest satu movie...Yela...sementara korang menanti episod terbaru drama favorite korang...Boleh la luangkan masa 121 minit utk tengok movie ni...

Seondal: The Man Who Sells the River ni merupakan sebuah movie yang terjadi pada zaman kerajaan Joseon dulu...Sally pada awalnya nak tengok movie ni sebab ada Yoo Seung-ho (sebab tak dapat move on lagi daripada drama "REMEMBER"), tapi sebenarnya mmg movie ni agak worth it la untuk ditonton.


Movie ni mengisahkan Kim In Hong (Yoo Seung-Ho), seorang genius yang mmg kerjanya menipu orang dengan tiga orang kawan dia, Bo-Won (Ko Chang-Seok), Bomoh (Ra Mi-Ran) dan Gyeon (Kim Min-seok). Geng dorang ni mmg sangat terkenal dan merupakan buruan. Klimaks cerita ni bila dorang terpaksa menipu Sung Dae-Ryeon (Cho Jae-Hyun) yang merupakan seorang pegawai kerajaan yang sangat kejam.

Cerita ni ada la sedih dia, tapi lebih banyak kepada komedi dan korang takkan expect la apa yang dia mampu buat...hehehe...So, highly recommended! Walaupun movie ni dah keluar sejak bulan Julai 2016 yang lepas, tapi susah betul nak cari yang dah ada subtitles...So, ni dah ada...jangan lupa tengok

Tengok online / download : Seondal: The Man Who Sells the River

You Might Also Like

7 comments:

  1. movie nie masih dalam watchlist BV. banyak recommend kata best. nanti download. heheheehe :D

    ReplyDelete
  2. lama dah tak tengok filem korea, yang ni nampaknya bukan klise drama romantik korea

    ReplyDelete
  3. kalau sally kata best Fiza nak tengok jugak la..hihi

    ReplyDelete
  4. banyaknya drama yg best²..
    Tak terkejar nak tgok..

    ReplyDelete
  5. kalau kelakar best la, tunggu kuar tv la..huhu....

    ReplyDelete
  6. Siqah save dulu link. Nanti tengok :D Biasa tengok drama je jarang sangat tengok filem..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!