Korean Drama | Romantic Doctor, Teacher Kim

12:56:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Romantic Doctor, Teacher Kim | Lama betul masa nak update pasal drama ni...Sally kebelakangan ni mmg suka cerita yang suspen, bunuh orang...hahaha...Drama yang kearah selain daripada romance pun Sally suka...terutama sekali kalau ada berkait dengan dunia medikal.

So, kalau korang nak cari drama yang kurang la cerita romantik..boleh la consider drama ni..hehehe...Sally suka betul dengan watak Teacher Kim @ Master Kim...Sebab watak dia dalam ni sangat tenang dan mmg buat kita rasa selamat bila dia ada...Drama ni berbaki lagi 4 episod (as at 27 Dec 2016).


Episodes: 20
Release Date: November 7, 2016 - January 16, 2017

Plot:
Boo Yong-Joo was a famous surgeon with the nickname of "Hand of God." He suddenly disappeared and nobody knew exactly why. Boo Young-Joo is now as Teacher Kim and he calls himself the Romantic Doctor. He enjoys his life in seclusion. Kang Dong-Joo became a doctor to win somebody over and Yoon Seo-Jung become a doctor to be recognized by somebody. After they meet Teacher Kim, they learn about life values and comfort from love.

Watch online : Romantic Doctor, Teacher Kim
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

You Might Also Like

10 comments:

  1. xfollow lg crita ni..dok layan the legend of blue sea

    ReplyDelete
  2. Nampaknya saya kena try citer ni huhu

    ReplyDelete
  3. saya duk layan cite Goblin and Hwarang..hehe :D

    ReplyDelete
  4. jujurnya tak pernah layan drama korea
    tapi bukan korea aje, drama melayu pun sama
    susah nak bagi komitmen tengok cite gitu..hehe

    ReplyDelete
  5. sama la kita..dah tengok tak k-drama obgyn?..citer tu best jugak..tapi ni bukan current drama sangat la..1-2 tahun lepas kot..

    ReplyDelete
  6. Sally dan Korea berpisah tiada. Hahah!

    ReplyDelete
  7. Kakak tak pernah tonton drama korea Sally
    Dengarnya kalau dah mengikuti akan ketagih tu yg kakak tak rajin:)

    ReplyDelete
  8. Siqah teringin nak tengok drama ni tapi tak sempat lagi. Masuk list je dulu. Sekarang siqah follow drama Goblin, LOTBS, dan Hwarang :)

    ReplyDelete
  9. Tak pernah layan cite Korea...malas, takut nanti kalau dah layan ketagih pulak

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!