Makan, Makan, Nak Makan Ape?

11:37:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments



Kadang-kadang, ada sampai satu masa...nak masak apa...nak makan apa pun jadi masalah...hahahaha...Sally ni pun request je kat ibu untuk masak bubur sebab malas nak makan nasi dah...Bubur ni pun bubur instant je, masak daripada nasi semalam dalam peti...hahahaha...blend je sebab nak pendekkan masa!

Masa g Jeju, Sally borong banyak seaweed...pastu mula la feeling makan macam kat Korea...bubur nasi ayam, seaweed + lobak asin! Fuhhhh...bertambah sampai 2 mangkuk penuh! Macam mana style korang makan bubur korang??

Makan dengan ikan bilis kicap? Lauk pauk?

You Might Also Like

8 comments:

  1. Bubuh kicap..hihi..bio jadi hitam lengam

    ReplyDelete
  2. hoii apa sedap sngt ni? eh kat tesco kajang ada jual seaweed kengkonon dari korea. dia buat kat situ jugak. pegilah beli ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoii! harus laaa...ingat Pejah je boleh share benda sedap dalam blog? hahahaha...tak payah...stock akak angkut dr Jeju pun byk :P

      Delete
  3. wow kemain stock nak dari sana je. HAHAHHA. macam teringin lak ni. hahaha

    ReplyDelete
  4. Hujan hujan ni memang sedap makan bubur kan...

    Tetiba dpt idea nk makan bubur la mlm ni..

    ReplyDelete
  5. nampak sedap... lapar pulak aiihhh...

    ReplyDelete
  6. simple tapi yang itulah menyelerakan sampai bertambah pinggan dibuatnya, hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!