Short vacay ke Janda Baik dengan kawan office!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Awalnya macam malas gila nak cerita tapi sebab dorang tanya whether Sally nak masuk dalam blog ke tak (sambil betulkan tudung dan rambut masing-masing), jadinya Sally faham la isyarat tuu...hahahahaha...

Ok, Sally tipu.

Hahahaha...Kalau nak cerita kronologi pasal short vacay ni...panjang mukadimah boleh buat novel..sebabnya dah plan over 2 month kot! Yang best sekali, yang plan dengan yang pergi...semuanya berbeza!


Biasa laa...bila dah plan lama, mana kita nak tau apa yang jadi kan...so, bila last minute..maka terjadilah pertukaran ahli yang pergi dan macam-macam lagi...Sally yang patut pergi dengan best-friend Sally pun end up jadi bawak cousin dengan ibu...Allah knows best :)

Trip kali ni lebih kepada nak hilangkan stress dan dalam masa yang sama nak bagi kenal siapa yang ada kat office HQ dan siapa yang ada kat site...

15/10/16
Kena kerja! Hahahaha...Punya la kejam bos, kena jugak g kerja...Nasib la check in pukul 2.30pm, lagipun daripada Ampang nak ke Janda Baik ambik masa dalam 30minit je...tapi nasib baik jugak dapat balik pukul 11am..Bodek bos..hahaha

Sampai sana agak lambat jugak, tapi takde la lewat mana...petang tu lepas check in...makan bekal yang certain colleague punya wife masak, terus buat sukaneka petang...hahahaha...Kalau yang mana ada follow Sally kat IG atau FB, mesti perasan teaser hadiah untuk games...Disebabkan kami tak rasa yang nak beli hadiah tu senang, jadinya Sally suggest untuk beli Downy, sebab botol  dia cantik...dan end up nak banyakkan hadiah, kitorang beli beras, air, sabun basuh baju, pelembut dan pewangi baju dan minyak masak!


Yes, mmg kerja gila!

Sukaneka pun bukannya susah sangat...main tiup belon sampai pecah, bowling kelapa (tapi pakai batu) dan baling belon berpasangan...hahahaha...kelakar tapi mmg masing-masing kepala ting tong...ingatkan takde yang nak hadiah tu...rupanya masing-masing dah ada benda yang dorang aim...ada yang beras dah nak habis kat rumah laa...nak basuh baju sabun habis laa...macam-macam...hahahaha...


Lepas solat Maghrib, kitorang siap-siap untuk masak BBQ...biasa laaa...dah duduk tepi sungai...ambik mood la macam dalam hutan...walaupun tak...Basically banyak la makanan...ada ayam, sosej, sate, kambing...mmg kembung perut nak makan...itu belum lagi makanan yang dah siap masak...ada bihun goreng, mee goreng, spaghetti...LOL!

Kalau dah BBQ, tak complete la kan kalau takde karaoke...Melayan yang suara kelaut, yang suara sedap, yang suara kepit, belum masuk yang menyanyi suara tak keluar...Lawak mmg lawak! Mmg totally released semua penat seminggu bekerja...Jangan tak tau...bos pun ada jugak join, tapi bos kata...kat sini..no bos...semua sama :)



16/10/16
Bangun pagi, dengan tak mandinya...terus turun bawak cari makan..hahahaha...Berani la turun sebab tau orang lain semua dah habis makan, then dorang nak main ATV...Sally malas nak follow sebab nak berendam kat sungai!


Yela...ingatkan sempat la mandi masa sampai semalamnya...tapi tak jugak...then, kita pulun la pagi tuu...Berendam mau nak dekat 2-3 jam jugak...sampai dah biru la bibir menahan sejuk...Serius sejuk gila air sungai kat Janda Baik...kalau korang yang dah pernah sampai, sure tau kan macam mana....




Check out time pukul 12pm...tapi nak dekat pukul 1.30pm jugak baru keluar dari bilik...mana tak nya...pukul 12pm pun masih dok ada dalam sungai...mandi berendam tak ingat dunia...Orang bandar dik, mana tak sawan jumpa sungai bersih!

And, that's how our short weekend had passed...seronok dalam masa yang sama sedih sebab Isnin dah keja! But, life must go on kan...walau apa pun...terima kasih la kat semua yang bagi kerjasama...walaupun ramai yang tarik diri last minute...tapi yang ada pun dah bawak banyak kegembiraan dah! Harapnya lepas ni ada lagi...geng urusetia dah mula cari lokasi baru...kat mana pulak kita nak g lepas ni?


You Might Also Like

5 comments:

  1. mcm best je. paling best boleh mandi sungai

    ReplyDelete
  2. Syoknyaaa berendam dalam sungai. Ehhehe. I is baru nak pergi short vacay hari ni bagi rileks sikit otak. Hahaha !

    ReplyDelete
  3. alalala....comey je adik akk tu....
    seronok ya beremdam dalam sungai...
    akk dah lama nie x pergi short vacay..

    ReplyDelete
  4. seronoknyaaaa dapat berendam...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!