[Movie] Wolf Girl and Black Prince (Okami Shojo to Kuro Oji)

12:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


Entah kenapa sejak kebelakangan ni Sally macam lebih menonton movie Jepun daripada melayan stok K-Drama yang banyak berstatus on-going tu...padahal semuanya Sally download tapi macam tak sampai seru lagi nak tengok...Rasanya salah satu sebab, kelas untuk semester baru dah mula.

Selepas movie Kurosaki kun no Linari ni Nante Naranai, Sally tengok pulak Wolf Girl and Black Prince. Drama ni tak banyak beza pun dengan movie Kurosaki kun no Linari ni Nante Naranai, masih berkisahkan pasal high school lovebirds..hihihi...


Movie ni diinspirasikan daripada siri Manga "Okami Shojo to Kuro Oji" yang ditulis oleh Ayuko Hatta (first published July, 2011 in shojo manga magazine Bessatsu Margaret)...Sebenarnya mmg ada banyak lack daripada segala segi bila Manga dijadikan movie, sama jugak la dengan movie ni tapi masih lagi berbaloi untuk tengok laa...

Plot

Erika Shinohara (Fumi Nikaido) is a first year of high school student. While talking to friends, she makes up a story about her "boyfriend." In reality, Erika Shinohara doesn't have a boyfriend. Erika's friends soon begin to doubt her story and Erika is also running out of lies. Erika then sees a pretty boy on the street and takes his picture discreetly. She later shows his picture to her friends as her boyfriend. The boy in the picture is Kyouya Sata (Kento Yamazaki) and happens to attend the same school as Erika. She tells Kyouya about her situation and asks him to be her pretend boyfriend. Even though Kyouya has a pretty appearance, he has a dark side.

So, kalau korang nak cari movie baru yang cepat habis..hehehehe..Boleh la cuba tengok movie Wolf Girl and Black Prince. Sally suka soundtrack dalam movie ni...best la...tak macam tipikal sangat..hahahaha...

[Movie] Wolf Girl and Black Prince - LINK

You Might Also Like

5 comments:

  1. Jepun suka benar buat cerita pasal high school students kan.
    Sebelum Korean Wave, kat Malaysia nih pernah gila sekejap dgn drama dari Jepun.

    ReplyDelete
  2. dik..
    meh pass dekat akk...
    biar akk tgk...

    ReplyDelete
  3. Yay dah tengok!~ tapi rasanya Kurosaki kun no Linari ni Nante Naranai lagi best sebab ada Yudai Chiba! I totally watched it because of Kento Nakajima tapi tetiba ada dia ni pulak haha. Comel, macam xpercaya he's 26 this year. Kento yang ni pun not bad jugak ;P

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!