Bye #tabungmangga, Welcome #tabungepal

4:37:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Julai 2015; Sally beli tabung daripada tanah liat tu...Kalau orang dulu selalu panggil tabung ayam...dan Sally punya bentuk buah mangga...Niat nak menyimpan duit untuk travel tuu...Jadinya terpaksa simpan dalam tabung yang tak boleh korek..hahaha...jalan mudah nak ambil duit dalam tu, pecahkan!


Oktober 2016; RIP wahai #tabungmangga! Hahahaha...selepas satu tahun 3 bulan menyimpan...akhirnya Sally terpaksa pecahkan juga atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan...Sedih masa nak pecahkan dia tapi terpaksa...tapi jangan risau, walaupun Sally dah pecahkan #tabungmangga, tapi Sally tak lupa gantikan dengan tabung yang baru, jadinya ucapkan hai kat #tabungepal !!


Jumlah terkumpul dalam tabungan sepanjang satu tahun 3 bulan tu, Sally dapat RM448...Sebenarnya agak sedikit daripada yang Sally bayangkan...silap jugak sebab tak konsisten masa menyimpan...Yela, masuk duit bila rasa ada duit lebih...gamaknya mmg takkan pernah wujud la moment ada duit lebih tuu! LOL


Rasanya lepas ni nak kena konsisten dan masukkan bila mana Sally nampak tabung ni...lagi best lepas withdraw duit terus paksakan diri masukkan duit dalam tabung...baru la syok kan..hehehe...

Korang ada tabung tak?

You Might Also Like

13 comments:

  1. Wow!!..Tabung legend nih..Tabung kaca dr tanah tu kan? Sy pun menabung jgk...Tapi belum pecahkn lg sbb belum smp tempoh matang..hoho

    ReplyDelete
  2. Hai #tabungepal.....
    Meamng bagus menabung ni. mengajar kita disiplinkan diri untuk nak kan sesuatu dengan menyimpan duit.. LeYa pun ade tabung juga tapi tabung biasa-biasa aje... hehe...

    ReplyDelete
  3. Comelnya tabung² dik sally...Semangat lah nak menyimpan ni kan dik sally...

    ReplyDelete
  4. hahaha semua buah-buahan, unik betul. ada tabung, dari botol kaca sos prego.kekekekeke

    ReplyDelete
  5. Ada!! tabung kotak sorok bawah katil. Sebab Sha jenis pelupa so kekadang macam tak ingat je. Duit balance suruh tuan suami yang simpan dalam kotak tu. Tapi bukan duit cita2 nak travel la, duit yang akan digunakan andai terdesak.

    Best menabung ni..

    ReplyDelete
  6. Bagus sally menyimpan :) Siqah ada tabung. Tabung syiling dan tabung biasa. Rasa kena beli tabung cam sally lah, tabung yang tak boleh ambil balik duit unless pecahkan tabung..

    ReplyDelete
  7. X pela time kecemasan blh d guna pkaai kn, kita da tabung syiling haha

    ReplyDelete
  8. Okay fe punya #tabungepal tu MEMANG akan pecah setiap tahun, yakni pada setiap bulan Ogos. HAHAHA!

    Oh lupa, nak order lagi tabung tu? Kekekekke

    ReplyDelete
  9. Alaaa...akk xde tabung...hihihi...
    wah!bagus la sally nie...kembali menabung okey dear...
    nak pergi jenjalan lagi kan...

    ReplyDelete
  10. Haa pecah kan tu nak pergi mana tu? Hehehe :)

    ReplyDelete
  11. rasanya mcm saya pun kena belilah tabung paksa camni..tangan tu asik gatal je nk usik tabung

    ReplyDelete
  12. Ke mana destinasi seterusnya? Bawa kita pleasee..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!