Korean Drama | W

12:41:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Haaa...Duta Kecil Korea nak share drama Korea yang baru kat korang ni...Kalau peminat drama Korea rasanya mesti dah ikut drama yang baru ni...Sally awalnya macam malas nak follow tapi lepas baca komen dan beberapa review, jadinya Sally tengok... Masa Sally share dengan korang ni dah masuk episod 6...


Kali ni kita tengok lakonan Lee Jong Suk dan Han Hyo Joo...Rasanya lama jugak tak nampak Lee Jong Suk berlakon...Pada Sally drama ni ada sedikit kelainan daripada jalan cerita yang lain...yela...macam mana ada 2 dunia yang sama dengan dimensi yang lain...Tahniah kepada penulis dia yang terfikir jalan cerita macam ni...

Ada juga yang kutuk drama ni sebab macam tak masuk logik akal..tapi bagi Sally la kan...benda ni lain daripada yang lain..kenapa tidak kan? Lagipun drama je..jangan la emo sangat..iye dok?

Oh Yeon-Joo is a surgeon whose father is a famous comic book creator. One day her dad goes missing and she rushes to his workshop to look for him, but instead finds a strange man bathed in blood. She gets kidnapped by the bloody man, which is where their story begins.

The drama takes place in 2016 Seoul, but in different dimensions that exist in parallel with one another. It’s described as a suspense romance melodrama about “a man and a woman who are living in the same time, but different worlds.

Main Cast: Lee Jong-Suk, Han Hyo-Joo & Jeong Eu-Gene

Episodes: 16

Release Date: July 20 - September 8, 2016 

Watch online : W
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

You Might Also Like

13 comments:

  1. hmm fe lah salah seorang peminat Kang Cheol. Rumah dia. Wow! Bilik dia double WOW kak !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...Sape Kang Chul? hakak x kenal..LOL

      Delete
  2. bestkan? Ayu pun tgk...minggu ni dah ep 8... jalan cerita dia menarik & memang mcm tak logik.. but nampa pun cerita..hiburan semata.. memang terhibur lah.. suspen nak tunggu minggu depan. Uncontrollaby Fond.. lakonan Suziey & Woo Bin pun best tau...cuba try tgk..cerita tu..romantik & cedih ..best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best tapi eh, macam mana ayu tgk sampai episod 8 dah ni..? baru keluar episod sampai 6 je..hahahaha...ke salah drama ni?

      Uncontrollaby Fond; Sally tunggu habis semua nanti..hihihi

      Delete
  3. Siqah suka gler drama nie. Follow dah. Hehe. Betul cakap sally, mmg jalan cerita tak logik tapi ada kelainan di situ. Menarik 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita ni best kan? tu la Siqah...tak sabar nak tunggu next episode!

      Delete
  4. hahaha..kakak akk minat gler korea,so kalau pegi rumah dia...24 hours korea..haha..so,mlm tadi kebetulan tertengok drama nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tlg la sambung tgk kak oiii..hahahaha...

      Delete
  5. DRAMA KOREA MMG XJEMU DITONTON BAGI YANG MIMAT LA

    ReplyDelete
  6. baca sinopsis mcm best and buat sy curious! mmg kena tgk ni nanti!

    ReplyDelete
  7. jalan cerita dia unik! saya follow cite ni setelah sekian lamanya tak tengok drama korea. good job W!

    ReplyDelete
  8. hehehe yeah !! ini xleh lepas ni.. wajib tengok !!

    ReplyDelete
  9. Cite ni banyak suspend dia kat sini... terbaik... hari ni last dah :'(

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!