Korean Drama | Let's Fight Ghost

10:30:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Huwaaaaa~ The only drama yang berjaya buatkan Sally terkena male-lead syndrome!

Hahahahaha...kali ni Sally nak share dengan korang satu lagi drama Korea baru yang masih lagi dalam status on-going...Korang nak tau...dalam banyak-banyak drama Korea yang Sally dah tengok kan...kali ni je Sally terkena male-lead syndrome! (except dengan Yonghwa la kan)

Hahahaha...Kalau nak tau, dalam drama "Let's Fight Ghost", pelakon yang berjaya buat Sally terkena male-lead syndrome ialah Taecyeon (2PM)....Hahahaha...Before this takde la pulak minat kat Taecyeon, dalam drama ni entah macam mana kali ni boleh terlekat pulak dengan dia..LOL


Dalam drama ni...watak Park Bong Pal (lakonan Taecyeon) jadi seorang pelajar yang boleh nampak dan berinteraksi dengan hantu...dan untuk cari duit sampingan dia buat iklan dalam internet yang dia boleh tolong hilangkan hantu tu...Jangan tak tau yang dia boleh pukul hantu okay dalam drama ni...Sampai la dia jumpa dengan satu hantu yang minta tolong dia hapuskan hantu yang lain...dan since that la dorang bekerja sama-sama untuk hapuskan hantu...Hahahaha..kelakar dan dalam masa yang sama seram jugak la sebab asyik ada hantu je dalam setiap episod..dan dalam masa yang sama, Kim Hyun-Ji; hantu yang tolong Park Bong Pal (lakonan Kim So-Hyun) nak cari sebab kenapa dia mati dan masih lagi tak boleh ke "syurga"...

Cerita ni pada Sally okay laa..tak terlalu berat dan tak juga bosan..Lebih kepada kelakar dan komedi romantik...cuma kena istighfar banyak la bila tiba-tiba banyak hantu keluar..Luruh jantung haaa...hahahaha...

Watch online : Let’s Fight Ghost
Download : Use dramadownloader.com (Check here)

You Might Also Like

7 comments:

  1. Hahaha. Siqah dah masukkan drama ni dalam list. Nak tengok jugak. Macam kelakar je ceritanya walaupun cerita hantu 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tlg la tgk...mmg best dan kelakar laa..plus comel gilaaa

      Delete
  2. Zety pn follow drama ni...light je n entertaining...

    ReplyDelete
  3. my wifi is too slowwww nak loading cerita2 ni. T_T nanti lah dah habis semua drama baru tengok

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. citer ni da donlod sket dah tapi xmo mula lagi.. seksa nanti tengah banyak kerja. nak tengok lepas demam Sally abes ngn Taec.. baru layan.. hehe..

    ReplyDelete
  5. memang best citer ni,,aku pon tersampok tgk antu korea. yg paling best bila part bongpal masak macam2. macam sedap jek

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!