DIY hadiah; Semuanya ada kat tboox.com

2:10:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


Tboox.com | DIY, custom made...Mmg dah menjadi darah daging Sally sejak dulu lagi...benda yang takde nampak faedahnya mmg Sally suka...tapi kalau DIY hadiah bukan sesuatu yang sia-sia okay...DIY hadiah macam signature things yang hanya kita yang ada..gituuu...

Sally baru je berkenalan dengan tboox.com. Itu pun sebab Sally mencari-cari sesuatu yang lain daripada website DIY yang ada kat Malaysia ni...Disebabkan Sally ada benda yang terdetik dalam kepala ni nak beli, jadinya dapat la benda yang sangat menarik perhatian Sally...


NAME CARD HOLDER

Kalau dah namanya blogger, ada name card tu dah mmg menjadi sesuatu yang mesti kan...tapi takkan la nak bawa dalam purse je setiap kali..bukannya tak boleh nak beli kat kedai buku, tapi kalau kita boleh ada "signature" untuk barang kepunyaan kita, apa salahnya kan? kebetulan jugak name card holder Sally yang lama dah agak usang dan tak berapa elok nak bawak ke mana-mana majlis..Yang ini metal, jadinya Sally tak risau sangat..plus boleh letak lebih banyak kad dalam dia...Yang ini kalau masih juga tertukar tak tau laa..hahahaha...dah terang-terangan ada nama Sally!



WOODEN LUGGAGE TAG

Haaa...kaki travel macam Sally mmg kena ada benda ni kan...Kalau korang perasan, dekat Instagram...Sally akan gunakan #travelingdoraemon kalau Sally travel kemana-mana...Kiranya senang la korang nak trace kalau nak tau kemana Sally pergi kan...Jadinya Sally pun buat satu luggage tag yang ada gambar doraemon dan letak kat luggage yang bakal Sally bawak...

Selain daripada nak ada gambar doraemon kat mana-mana Sally pergi sebagai sokongan #travelingdoraemon ni, Sally nak ada tanda pengenalan pada beg Sally...Biasa laa...bukannya kita sorang je yang beli luggage kat Groupon kan..LOL!



PERSONALIZED LATTE MUG (17oz)

 Minum air dengan banyak okay adik-adik...

Hehehe..cawan saiz standard tu dah lama lapuk...Hehehe..disebabkan Sally jenis suka buat air dan minum sampai la ke tengahari, selalunya mmg akan gunakan mug yang agak besar supaya Sally tak perlu nak buat air 2-3 kali...malasnya rasa nak bergerak...

Jadinya Sally buat satu mug yang bersaiz 17oz dan tepek nama Sally besar-besar kat situ..Haaa..punya la kedekut tak nak bagi orang guna cawan kita kan...LOL...Alaaa...bukannya kedekut tapi payah jugak kalau kita nak guna tapi orang lain pun sama nak guna, so..the solution is, kita buat nama kita..kalau ambik jugak...hmmm -____- 


Sebenarnya ada macam-macam benda kat tboox.com ni tau...Pilih je apa yang korang nak, daripada Photo Mug, T-Shirt, Phone Casing, Pillow Cushion, Ceramic Tiles, Jigsaw Puzzle, Photo Plate, Photo Rock, Key Chain dan macam-macam lagi benda yang korang boleh buat...Even kalau nak cetak kad ucapan pun boleh tau...semuanya ikut kehendak dan keinginan korang...


You Might Also Like

5 comments:

  1. wah..semua pun cantik & cute!!

    ReplyDelete
  2. tq sally share...best jugak kalau ade barang signature mcm nih..kita jer ade.Lepas nih kalau ade Mug nama macam tuh...letak dekat opis takdelah hilang..haha

    ReplyDelete
  3. menarik juga tboox ni yer... boleh la nk tgk2 ada apa dkt sana.. :)

    ReplyDelete
  4. Wow menarik la tboox ni
    TQ share sally
    cik kumbang pun suka jg DIY2 ni
    kalau usha pinterest 2 jam pun xsedar haha

    p/s: #travelingdoraemon cute hashtag ni (^_^)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!