Thursday, August 25, 2016

Bawak laptop pi travel, nak cas dekat mana? Nasib ada Innergie!


Blogger yang kaki travel ada masalah ni...macam mana nak update blog masa travel, kalau bawak laptop nak cas macam mana...charger mmg sah-sah la tak same kepala...last choice, update guna smartphone..tapi mana puas kan nak guna...Macam mana nak jadi blogger yang berjaya bila tak update blog kan?



Nampak tak mukadmimah nak bagitau ape...hahahha...Sally ada travel adapter baru...tapi yang ni bukan sebarangan adapter tau...tapi khas untuk laptop...yang korang tengok tu PowerGear ICE 65 (travel adapter) yang mana fungsi dia jadi laptop adapter untuk mengecas...

Jangan risau kalau korang guna laptop yang berbeza sebab dalam pack ni ada "tip" yang sesuai dengan laptop jenama Dell, HP, Lenovo, Acer, ASUS dan Toshiba...mmg sangat memudahkan kalau kita nak travel ke luar negara tapi masih perlu gunakan laptop.





AC PLUG ni pula macam biasa ada 4 jenis yang sesuai digunakan di serata dunia...ada UK, AU, US dan EU...di Malaysia kita guna UK plug yang ada 3 pin tuu...Kiranya ada back up la kalau tiba-tiba charger korang rosak, boleh je guna travel adapter ni...feeling macam g travel walau duduk rumah kan..hahahahha



Innergie sudah ada dalam pasaran sejak tahun 2008...Jadinya jangan risau dengan keselamatan dan juga keupayaan produk ni tau...Selain daripada PowerGear ICE 65 (travel adapter), Innergie juga ada lagi 2 jenis produk yang mmg memudahkan kita dalam masalah mengecas ni...ada LifeHub Plus dan WizardTip..Kedua-duanya ada fungsi yang berbeza tp masih lagi dengan matlamat yang sama...

Kalau korang nak lebih info pasal Innergie, boleh layari www.myinnergie.com

‘Traveler’s Power Pack’ni dah boleh dibeli di LAZADA (http://www.lazada.com.my/innergie-powergear-ice-65-uk-with-free-wizardtip-11582974.html) dan beberapa pengedar yang telah dilantik untuk menjual...Untuk pengesahan retailers, korang boleh hubungi Afforda Notebook Solution SB (03-8070 8315) dan Convergent Distribution (M) SB (03-2144 1881)

4 comments:

  1. menarik ni dik..
    akk memang suka klu ada benda yg menyenangkan ni..

    ReplyDelete
  2. Mudah kn klau alat bntuan ni ada..

    ReplyDelete
  3. wah.. penting benda ni sally.. kadang plug berbeza kat negara2 lain. TB pun nak dapatkan satu untuk TB

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!