Thursday, August 4, 2016

Autumn in Melbourne 2016 | Makanan Indonesia di restoran Blok M, Melbourne


Kalau dah namanya perut melayu, nasi mana nasi...!!

Hahahaha...hari pertama Sally makan malam disebuah restoran makanan Indonesia...Sebenarnya ada banyak je makanan halal kat Melbourne...lebih kepada ada duit ke takde je la nak makan tuu...hahahaha...Jangan tak tahu, ramai jugak rakyat Malaysia yang buka restoran...Nak cari PappaRich ke OldTown White Coffee pun ada..nak mamak? Errr...itu tunggu balik KL laa...

Untuk korang yang datang dengan budget yang tak seberapa, pada Sally restoran ni masih lagi okay laa...sedap dan ada selera orang kita walaupun makanan Indonesia...


Ayam Bakar ($9.50)

Bila melancong ni...lagi-lagi kalau ke negara orang yang tukaran mata wang dia tinggi, tolong la skip all the starter, entree semua...makan jela main dish eh..hahahaha..baru la jimat! Harga yang Sally tulis tu dalam dollar yer bukan RM...

Menu kat atas ni namanya Ayam Bakar...ye..mmg nama melayu..jangan risau..ada served dengan nasi putih dan sup kosong...sambal dia tak la pedas mana pun...tapi asyikkkk~

Iga Bakar ($9.50)

Kawan Sally kata yang ni paling sedap, rugi pulak tak cuba...Iga Bakar..ada served dengan nasi putih dan sup kosong jugak...

Lele Bakar ($10.50)

Ikan keli tak cukup zat..hahahaha...basically makan penyet dengan pecel lele je pun kat sini...ada menu lain tapi..hmmm...hmmmmmm...

Nasi Campur ($9.50)

Ibu punya...sebab dia mmg takde sense of saving the money for tomorrow, so, dia punya la yang paling mahal..hahahaha...siap ada telur dadar bagai tahuuu...okay tak...Sally gurau je..Ibu makan ansi campur sebab dia tak tau nak makan apa..sama je harga dia dengan sally punya..LOL

Kalau korang nak makan nasi kat Melbourne, boleh je kesini tau...Ada banyak masakan lain macam satay, gado-gado, rendang, kari dan macam-macam...pilih jela mana yang berkenan kat hati sanubari...

Address: 380 Little Bourke St, Melbourne VIC 3000, Australia
Hours: 11AM–9PM
Phone: +61 3 9600 2534

10 comments:

  1. ya ampun..terliurnya tengok ayam bakar T__T

    ReplyDelete
  2. Hehehehehe..ibu punyer pasal mahal pun takpe kan ibuuuu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut hati nak suruh bayar sendiri je..hahahaha..

      Delete
  3. oh damn !! ni yang buat rasa nak pergi Melbourne balik ni.. saja jeeeee Sally tayang makanan ni..

    ReplyDelete
  4. the best lamb ribs ever !! like seriously ever !!

    ReplyDelete
  5. Sedap je tgk. Hihi
    Tak pernah melancong luar ngra.
    Xde pnglmn bab mkn di ngra org
    Hihi

    ReplyDelete
  6. Wow.. tringinnya nk pi.. hope one dayyy

    ReplyDelete
  7. Sedapnya tengok, terliur pula ,ada Air apa kat situ

    ReplyDelete
  8. Still boleh masuk lah sally makanan mcm nih

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!