3 Cara Mudah Nak Hilangkan Ketuat.

4:47:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


3 Cara Mudah Nak Hilangkan Ketuat | Sedihnya! Jari Sally naik ketuat pulak...orang tua kata bila naik ketuat ni sebab pemalas nak basuh tangan..hahahaha...Sally sentap! Hahahaha..Jujurnya ada jugak la masa yang tak rajin nak g basuh tangan..tapi tak tau la sampai teruk jadinya...Sampai thumb print tu ada hole sikit..nasib baik valid!

Jadinya Sally nak kongsikan 3 tips mudah nak hilangkan ketuat..(InsyaAllah la menjadi)

Gunakan bahan-bahan berikut untuk menghilangkan ketuat:

1) Daun Kesum


a. Tumbuk daum kesum sehingga lumat.
b. Campurkan sedikit garam dan gaul.
c. Kemudian sapu campuran tersebut kat ketuat.
d. Tunggu sehingga kering dan bersihkan. Amalkan sehingga ketuat tu hilang.

2. Kapur Sirih


Sapu kapur sirih ke atas ketuat. Biarkan ia mengering.

3)Pasir Basah


Gosok ketuat dengan pasir basah, guna pasir di sungai atau di kawasan pantai. Amalkan selama tiga hari dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba!

You Might Also Like

2 comments:

  1. tak tahu pon petua ni.. dlu gi klinik.. berpuluh RM gak habis..nasib baik jadi.

    ReplyDelete
  2. Ok dah simpan ilmu ni sesiap dalam kepala. Heheh !

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!