Buffet Ramadhan 2016 : Buffet Sajian Kampung di Kontiki Restaurant, Federal Hotel

1:08:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Hehehe...Salam Ramadhan!

Lama tak kongsikan dengan korang lokasi untuk berbuka puasa kan...harini Sally nak share la satu lagi hotel yang menyediakan buffet Ramadhan iaitu Kontiki Restaurant, Federal Hotel, KL..Hotel Federal ni terletak berdekatan dengan Plaza Low Yat, mmg senang nak jumpa...

Buffet Sajian Kampung

"Sajian Kampung" merupakan tema kepada buffet di Kontiki...yang bestnya kat Kontiki ni suasana dia santai, dekat dengan swimming pool...sangat la serasi dengan Sally yang sukakan air ni...dekorasi dalaman pun sangat la cantik...


Macam biasa laa...kalau Sally nak kongsikan segala jenis makanan mmg jadi buku resepi la blog Sally...mana tak nya, ada hampir 100 jenis masakan yang terdapat disini...semuanya mmg sedap dan sangat la Sally suka...



Bayangkan...pilihan kuih muih melayu pun ada hampir 20 jenis, ada dodol, wajid, agar-agar, puding buah-buahan, beberapa jenis pastri Perancis, bubur pisang, keladi, ubi kayu...ada puding roti, 4 jenis kek, 3 jenis tart buah-buahan, jeli, mousse dan semestinya ada buah-buahan...

Ini baru dia punya pencuci mulut..hahahaha...Sally mmg terbalik sikit..suka cerita pasal makanan yang manis-manis dahulu sebelum pergi terjah makanan yang lain-lain...Sally kan mmg manis, tu yang suka makan makanan manis tuu..LOL!


Sushi pun ada :)


Pembuka selera dorang mmg sangat membuka selera... ada sushi, gado-gado, rojak buah, ulam-ulaman kampung, ikan masin jangan lupa...tauhu sumbat, pulut kuning dengan sambal serunding, bergedil daging, acar buah, acar rampai dan macam-macam lagi...




Yang paling favorite Sally, dia punya BBQ & Deep-fried station...gila banyak benda ada...udang sajaha ada 3 jenis, ketam, sotong, ikan kembung, ikan pari, kerang...ayam punya pilihan pun banyak...ada chicken wing ooo...ada jugak sate ayam, sate daging...

Yang best lagi bila ada otak-otak, keropok lekor, ayam percik, pisang, keladi dan keledek goreng...semuanya digoreng panas-panas depan mata kita...siap pening nak pilih makanan...



KAMBING BAKAR!


Ini antara menu kerabu yang ada...haaa...banyak kan...ada kerabu mangga muda, kacang botol, kerabu sootong, kerabu nasi, kerabu daging, kerabu taugeh, jantung pisang, kacang panjang, kerabu kaki ayam (favorite), kerabu nenas dan timun, kerabu perut dan kerabu telur...



Pendek kata ada pelbagai jenis makanan di Kontiki...semuanya mmg bertepatan dengan tema Buffet Sajian Kampung yang cuba mereka ketengahkan...Menu di Federal Hotel ni mmg antara menu yang menjadi pilihan Sally sepanjang Sally review buffet Ramadhan tahun ni...harapnya korang pun suka jugak...

Kontiki Restaurant
10 Jun - 2 Julai
6.30pm - 9.30pm
 RM118 (Dewasa), RM38 (Kanak-kanak)
Diskaun 50% utk warga emas

Untuk tempahan:
Telefon : 03-2148 9166

You Might Also Like

3 comments:

  1. biasanya kalau dkna pergi buffet ramdhan, makan lauk jer.. hahahaa.. pastu pulun makan desert sampai kenyang sebab pilihan banyak kan.. boleh rasa semua sekali

    ReplyDelete
  2. ok balik ni aku nak cari sate !!! terliur

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!