Beli toner printer di Apple Toner, gila senang!

4:00:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Korang! Still guna printer tak...? Mestilah guna kan...? Ni Sally nak cite pasal satu e-tailer site yang Sally jumpa, Apple Toner. Diorang nie deal exclusively dengan penjualan printer toner both original and yang, as they would say it, Like Original. But diorang nie bukan deal jual fake printer ink products, tapi lebih kepada macam pihak ketiga yang tonernya dibuat khas untuk accommodate most of the brands yang di jual di pasaran..

Their printing products are not re-fill or re-made one, but all made to meet mainstream names specifications, requirements and quality.

Nak dijadikan cerita, masa Sally tercari-cari Canon printer ink untuk office, sebabnya stok yang ada pun dah habis, nak beli kat supplier biasa pun harga dah naik...terus Google dan Sally jumpa dengan website Apple Toner...cuba-cuba la jugak tengok, mana tau ada yang sesuai dengan yang Sally cari...Kalau nak suruh pergi beli sendiri, mmg tak sampai lagi seru nak berjalan mencari...

Pergi mana-mana website, Sally suka pastikan website dia mudah untuk Sally teroka...Apple Toner punya website sangat clean, practical and straight to the point. Takde nak main-main atau up-sell. They broke their categories down by type, printing brands, dan relevant searches. The search function pun quite good, so senang jugak la. Nie sample site diorang Sally sempat screenshot untu share dengan korang...Warna site dorang pun suci lagi murni haaa...takde la terlalu crowded sampai kita yang tgk ni pun pengsan..hihihi...



Kalau korang nak tau, Apple Toner ni offer free nationwide delivery kalau korang tempah lebih dari RM100. Shouldn’t be too hard la since kat kedai pun memang around nak dekat RM400 pun.

Jadinya, Sally pun mula la search Canon printer ink cartridge guna search function. Sally letak Canon and also the serial number, and dapat la a few options. Sally tengok through the selection of printer ink types yang they offer. Ada both original printer toner and compatible toner. Gila la price difference! Almost half of the original price! Terfikir jugak la betul ke tak ni kan? Buatnya scam ke ape, lagi masalah..

Awalnya dok la berfikir, berbolak balik nak ambik yang mana...but then diorang nya USP stated yang they offer 1-year warranty for all products sold. So ape-ape hal, boleh jer contact diorang untuk fix kan, FOC. Jadinya, Sally pilih yang compatible and placed my order. Nasib pun baik gak yang they ada offer next day delivery, provided I order before 2pm. Memang best la timing, lepas ni bos tak boleh marah Sally dah..hahahaha

So, for those of you yang tengah mencari an easy and affordable way untuk get printer ink, I recommend Appletoner.com. Memang super convenient!

You Might Also Like

3 comments:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!